Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zwanger zijn: het tweede trimester

Vorige week was ik alweer 28 weken zwanger, dat betekent dat het tweede trimester er nu ook opzit. Gelukkig waren de laatste maanden niet zo zwaar als het eerste trimester (lees die update hier). Toch voelde ik mij de eerste tijd nog erg ellendig en daarna voelde ik mij helemaal top!

Tot een week of 19 – 20 bleef ik moe en misselijk. Op de een op de andere dag was dit echter weg. Wat was ik opgelucht zeg! Ik was namelijk echt bang dat ik mij de hele zwangerschap ellendig zou voelen.

Eenmaal over de helft mocht ik dan – eindelijk – een andere kant van de zwangerschap ervaren: eentje vol energie en ik had zelfs weer zin om uiteten te gaan. Ik blij, vriend blij en de baby ook blij. De 20 weken echo was ook helemaal goed en hij groeit heel mooi met het lijntje mee.

zwangerschaps update tweede trimester blog

Mijn vriend

Rond week 22 voelde mijn vriend de kleine voor het eerst trappen. Zo bijzonder! Dat getrappel is echt het meest bijzondere gevoel dat ik ooit heb mogen meemaken. Echt, dat is gewoon onbeschrijfelijk. Vriend was overigens wel even bezorgd, want “hij trapte wel hard zeg en deed dat geen pijn?”

Sowieso is hij de laatste weken erg beschermend. Zo vind hij het niets dat ik weer Fanta drink, moet ik wel mijn groentes goed eten en heeft hij liever niet dat ik op de hoge trap klim om de planten water te geven of de muur te verven. ’s Ochtends begroet hij verder eerst de baby, voordat hij goedemorgen tegen mij zegt. Best schattig, maar soms ook een klein beetje irritant.

De babykamer

Nu ik mij een stuk beter voelde tijdens het tweede trimester, was ik op een missie: de babykamer afkrijgen voor het derde trimester. Je weet immers nooit of en wanneer ik weer moe en misselijk zou worden. Nou, dat is bijna gelukt! Alleen de laatste dingetjes moeten nog gebeuren en de aankleding, dus ik ben best blij. En oh, wat wordt het mooi!

Benieuwd naar een sneak peak van de babykamer? Klik hier!

Nog even op vakantie

Verder bedacht ik mij dat NU de tijd is om nog even op vakantie te gaan. Dus boekten wij een weekendje Sevilla. Dat was echt zo enorm genieten. Meer over onze babymoon volgt nog, inclusief een hele hoop foto’s. So stay tuned..

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights