Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Zwanger de babykamer verven: mag dat wel?

Posted on 2 min leestijd 717 views

Laatst heb ik jullie laten zien hoe je het streeploos een muur verf, maar daarop volgden nogal wat reacties. Want stond ik daar nu zwanger de babykamer te verven?! Euh.. ja.. Ik had dus echt geen flauw idee dat dit eventueel niet zou mogen.

Die babykamer moet immers ook een keertje af en dus geverfd worden? Zonder erbij na te denken ging ik zelf aan de slag met de kwast en kreeg de muur een mooi zacht kleurtje verf.

Benieuwd naar de kleur in de babykamer? Bekijk hier de video

Zwanger verven: de do’s en don’ts 

Na wat zoeken kon ik echter weer gerust ademhalen. Het probleem met zwanger verven blijkt namelijk wel mee te vallen. Tenminste, als je de goede verf pakt! Je hebt namelijk verf op basis van terpentine (alkyd) of op waterbasis (acryl). De verf op waterbasis ruikt niet tot amper en de stoffen die vervliegen uit deze verf – oftewel de verfdampen – is gewoon water. Daar mag je prima mee verven terwijl je zwanger bent.

Kijk, vooruit, in elke verf zitten chemische stoffen. Maar zolang je het niet gaat opdrinken is de verf op waterbasis niet giftig voor jou of je ongeboren kind. Zorg verder gewoon voor een goede ventilatie en laat je zeker niet al te bang maken. 

Do

  • Gebruik verf op waterbasis
  • Ventileer de ruimte

Don’t

  • Gebruik geen verf op terpetine basis
  • Blijf niet te lang in de geverfde ruimte

Vind je het toch maar niets? Besteed de verfklus dan lekker uit. Zo las ik dat schuren ook niet wordt aangeraden tijdens de zwangerschap, dus dat heb ik mijn vriend laten doen. De meubels heeft uiteindelijk mijn moeder allemaal gelakt, omdat ze dat toch prettiger vond. En ik? Ik leun even wat meer achterover en ben gaan shoppen voor de rest van de spulletjes. Dat is ook een belangrijk klusje natuurlijk.  

Oh en nog een tip! Verf alles minimaal 2 weken van tevoren. Eenmaal uitgehard is de verf namelijk volledig gifvrij en dat is helemaal een gerust gevoel als de kleine om een of andere reden aan de muur gaat likken of aan het gelakte ledikantje gaat knabbelen. 

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
4 jaar in ons klushuis: een hoop veranderingen
Zwanger de babykamer verven: mag dat wel?