Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenZo verf je zelf de buitenmuur!

Zo verf je zelf de buitenmuur!

Heeft jouw buitenmuur een nieuw likje verf nodig? Of misschien wil jij, zoals wij, gewoon eens een ander kleurtje. Ik leg je hieronder stap-voor-stap uit hoe je zelf de buitenmuur verft. Inclusief tips en tricks!

Voordat je de buitenmuur gaat verven is het slim om de muur eerst te schrobben met een staalborstel. Ook kan het heel goed zijn om er even met de hogedrukreiniger overheen te gaan om de buitenmuur goed schoon te maken. Eventuele gaten kun je nu ook opvullen en eventuele voegen fiksen.

Voordat je de buitenmuur gaat verven is het slim om de muur eerst te schrobben met een staalborstel. Ook kan het heel goed zijn om er even met de hogedrukreiniger overheen te gaan om de buitenmuur goed schoon te maken.

Eventuele gaten kun je nu ook opvullen en eventuele voegen fiksen.

Je wilt natuurlijk niet dat straks ook de tuintegels onder de verf zit, leg dus zeker even doeken (of een schildersmat) op de grond. Zitten er ramen en/of deuren in de muur, deze kun je afplakken met schilderstape.

Wij hebben de muur op voorhand tevens ingesmeerd met een primer. Hierdoor ‘zuigt’ de buitenmuur minder en blijft de verf beter (en dekkend) erop.

Daarna is het tijd om echt te gaan verven. Gewoon zoals je binnen ook hebt gedaan, maar dan dus met speciale verf voor buiten. Je kan hiervoor een blokkwast of een vachtroller gebruiken. Die roller zou sneller moeten werken, maar die had ik niet liggen. Dus zelf heb ik de buitenmuur met de blokkwast wit geverfd.

Daarna is het enkel een kwestie van opdrogen. Zit de verflaag er goed op? Dan kun je ook de kwast of roller schoonmaken, de tape eraf halen en de mat weer oprollen. Het klusje is dan immers geslaagd.

Video tutorial

Tip: voor een strakke uitstraling kan je ook eerst de buitenmuur stuccen

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

4 reacties

 1. Tuin Liefde
  15 mei 2019

  Thanks voor de handige tips en je leuke artikel, je schrijft leuk!

 2. tuinblogger
  20 augustus 2019

  Informatief artikel.

  • Grace
   20 augustus 2019

   Bedankt!

 3. Marie de Jonge
  28 april 2020

  Ik wil ook graag een buitenmuur lichter verven zodat onze tuin groter oogt. Goed om te weten dat ik een primer zal moeten gebruiken voor een beter resultaat. Ik ga straks even navraag doen bij een verfwinkel in de buurt. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights