Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Zo verf je zelf de buitenmuur!

Posted on 2 min leestijd 1010 views

Heeft jouw buitenmuur een nieuw likje verf nodig? Of misschien wil jij, zoals wij, gewoon eens een ander kleurtje. Ik leg je hieronder stap-voor-stap uit hoe je zelf de buitenmuur verft. Inclusief tips en tricks!

 1. De muur voorbereiden

  Voordat je de buitenmuur gaat verven is het slim om de muur eerst te schrobben met een staalborstel. Ook kan het heel goed zijn om er even met de hogedrukreiniger overheen te gaan om de buitenmuur goed schoon te maken. Eventuele gaten kun je nu ook opvullen en eventuele voegen fiksen.

 2. Zorg voor de juiste verf!

  Ga je een bakstenen muur verven? Kies dan voor speciale muurverf voor buiten. Gaat het om een schutting of een andere houten muur? Dan kun je buitenlak pakken. Overigens zijn beide soorten verf ook te mengen in elke gewenste kleur.

 3. Bescherm de grond en plak af

  Je wilt natuurlijk niet dat straks ook de tuintegels onder de verf zit, leg dus zeker even doeken (of een schildersmat) op de grond. Zitten er ramen en/of deuren in de muur, deze kun je afplakken met schilderstape.

 4. Impregneer

  Wij hebben de muur op voorhand tevens ingesmeerd met een primer. Hierdoor ‘zuigt’ de buitenmuur minder en blijft de verf beter (en dekkend) erop.

 5. Verven maar!

  Daarna is het tijd om echt te gaan verven. Gewoon zoals je binnen ook hebt gedaan, maar dan dus met speciale verf voor buiten. Je kan hiervoor een blokkwast of een vachtroller gebruiken. Die roller zou sneller moeten werken, maar die had ik niet liggen. Dus zelf heb ik de buitenmuur met de blokkwast wit geverfd.

 6. Laten drogen en opruimen

  Daarna is het enkel een kwestie van opdrogen. Zit de verflaag er goed op? Dan kun je ook de kwast of roller schoonmaken, de tape eraf halen en de mat weer oprollen. Het klusje is dan immers geslaagd.

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
Previous
DIY Pasen: Cadeaudoosje vouwen
Zo verf je zelf de buitenmuur!