Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zo maak jij de lekkerste homemade chocolademelk!

Een lekkere grote beker Sjukelademelk (Zeeuws voor chocolademelk) is met dit weer zeker een goed idee. Maar wat als je geen chocolademelk in huis hebt? Dit probleem hadden wij dus vandaag. Gelukkig hadden we wel melk en chocolade in huis. Tijd dus voor een DIY warme choco! En lekker dat die was. Mmm.

Zelfgemaakte warme choco

De lekkerste homemade warme chocolademelk maak je natuurlijk ook niet met standaard chocomelk uit de supermarkt. Nee, die maak je zelf! En met onderstaand recept en ingrediënten maak ook jij zelf de lekkerste warme choco.

Wat heb je nodig?

 • 200 ml melk
 • 50 gram pure chocolade(reep)
 • snufje zout
 • snufje kaneel
 • 1 tl maïzena of custardpoeder
 • Indien je dat lekker vindt: slagroom en marshmallows

Recept voor de lekkerste homemade chocolademelk!

 1. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en hak ondertussen de pure chocolade(reep) tot kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter, want dan zal de chocolade straks sneller en fijner smelten.
 2. Wanneer de melk begint te borrelen, zet je de pan op een laag pitje en voeg je de fijngemaakte pure chocolade toe met het snufje zout en kaneel. En maak je geen zorgen, van die zout proef je straks helemaal niets.
 3. Roer goed door totdat de stukjes chocolade helemaal gesmolten zijn en voeg dan al roerende een theelepeltje maïzena of custardpoeder om een lekkere dikke chocolademelk te krijgen.
 4. Laat de melk zo 1 à 2 minuten door sudderen totdat de chocolademelk mooi egaal en vol is. Of klop het mengsel een minuut of twee op voor een lekkere luchtige chocolademelk.
 5. Schenk je chocolademelk in een mok en voeg naar wens slagroom, marshmallows en andere chocolaatjes toe voor de ultieme kop chocolademelk!

Genietse!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights