Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenZo maak je zelf een leertoren!

Zo maak je zelf een leertoren!

Met deze Ikea hack & budget tip maak jij zelf een DIY leertoren voor je dreumes. Een ideale DIY om jouw kind een veilige plek op hoogte te geven om te leren, te spelen en te groeien. 

Een leertoren of in het engels learning tower is een kruk voor kleine kinderen, waar ze veilig op kunnen staan aan een aanrecht of wastafel. Een leertoren heeft een trapje – waardoor ze er zelf op en af kunnen klimmen – dichte zijkanten – zodat ze er niet langs de zijkant af kunnen vallen – en een veiligheidsstok bovenin – om omvallen langs achteren te voorkomen.  

Een leertoren biedt een veilige plek op hoogte voor jouw kind om te leren, te spelen en te groeien.

Met een leertoren help je jouw kind bij de ontwikkeling van nieuwsgierigheid en leer je hem of haar zelfstandigheid. Je dreumes kan veilig meehelpen, ontdekken en leren. Het voordeel hiervan is dat je kind zelfvertrouwen opbouwt. En ook heel fijn; door te helpen met het koken verdwijnt er alvast een stukje komkommer, kaas of iets anders in de buik van je kind. Lekker proeven dus! En daarnaast kunnen ze zelf leren handen wassen en tanden poetsen. Of gewoon lekker kliederen met water. 

Kortom, een leertoren is een geweldig educatief meubelstuk voor je dreumes. Onze zoon heeft er jaren plezier van gehad en sinds kort heeft onze dochter de leertoren ontdekt. Oh, wat was ze trots toen ze zelf in de leertoren geklommen was. Zo leuk om te zien. 

DIY Leertoren: Ikea hack

Wil je nu ook graag een leertoren? Ze zijn in prachtige uitvoeringen online te bestellen, maar kosten dan vaak wel over de honderd euro. Gelukkig is er ook een bekende learning tower Ikea hack om goedkoop en gemakkelijk een leertoren zelf te maken. Sterker nog deze DIY heb je in een handomdraai in elkaar gezet! Wat je nodig hebt? Enkel 2 Ikea krukjes: Ikea BEKVÄM + Ikea ODDVAR. Totale kosten? Nog geen 40 euro. Een goede budget tip dus. 

Dit heb je nodig

Zo ga maak je zelf een Ikea leertoren

  • Zet het Bekväm opstapje in elkaar volgens de instructies van Ikea.
  • Zet de Oddvar kruk in elkaar, maar wacht nog met het zitvlak en één van de latjes aan de zijkant.
  • Het zitvlak bevestig je niet boven, maar onderaan de poten.
  • Dan maak je met behulp van de vier extra schroeven de Oddvar kruk vast bovenop het Bekväm opstapje (zorg dat de randen aan de kant van het trapje gelijk komen).
  • Klaar!

Zo maak je de leertoren 2.0 met Ikea Bekväm

Op het moment dat wij deze Ikea hack gingen maken, bleek het Ikea Oddvar krukje overal uitverkocht te zijn. Dus wat heb ik gedaan: gewoon een Ikea hack leertoren 2.0 gemaakt. Het krukje had ik al in huis, dus verder moest ik enkel nog een bezoekje brengen aan de bouwmarkt voor materiaal. 

Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt? Bekijk het in deze videotutorial. 

Meer montessori voor thuis​

Vind jij het leuk om meer montessori meubels te maken voor in huis? Kijk dan ook eens bij mijn andere DIY blogs hierover. Wat dacht je bijvoorbeeld van een DIY Bedhuisje of een glijbaan in huis? Of ga juist gezellig knutselen met je kind en maak een handafdruk in zoutdeeg of pompons

Volg mij verder op Instagram voor meer inspiratie en abonneer je op mijn YouTube kanaal. En stuur mij ook zeker even een berichtje als je zelf aan de slag bent gegaan met deze DIY.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.