Zo maak je zelf een herfstkrans (in 5 minuten!)

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Het is herfst! De wind waait, de regenlaarzen kunnen weer aan en overal liggen bladeren. Nu is de herfst stiekem mijn favo seizoen van het jaar (misschien ook omdat ik jarig ben in de herfst) en begon het te kriebelen om wat herfst in huis te halen. Hiervoor ging ik aan de slag met een hele snelle en simpele DIY: een herfstkrans.

Dit keer ging ik daarvoor niet aan de slag met kastanjes en dennenappels uit het bos – zoals voor deze kastanjekrans – maar met een paar lampiontakken, wat groen uit de tuin en besjes. En werkelijk waar; de krans is mega simpel en snel te maken. In Eigen Huis en Tuin: Lekker leven maakte ik deze DIY herfstkrans zelfs in vijf minuten. Dat is nog eens snel hé! En het resultaat is super leuk, al zeg ik zelf.

Natuurlijk nam ik tijdens het maken notities en foto’s, zodat ook jij deze DIY gemakkelijk kunt namaken.

Wat heb je nodig?

  • Decoratiehanger (ik gebruikte in deze met een diameter van 40 cm)
  • snoeischaar
  • wikkeldraad
  • kniptang
  • visdraad
  • schaar
  • Haarspray
  • en natuurlijk takken!

Ik gebruikte voor deze herfstkrans wat groen uit de tuin, twee takken van de lampionplant en de bottels van een rozenbotteltak.

DIY tip: Wil je zelf een mooie hanger maken van (wilgen)takken? Je kunt de takken dan het beste een nachtje in de regen of een beetje water leggen. Nat zijn de takken beter te buigen en te vlechten.

Zo maak je deze DIY herfstkrans

Stap 1: Bindt stukjes groen vast met een klein stukje wikkeldraad verdeeld over je decoratie hanger.

Stap 2: Buig de oranje lampionnen takken langs je hanger en bindt deze ook vast. Ik heb allereerst de groene top en de lange steel eraf geknipt met de snoeischaar.

Stap 3: Steek de zijtakken van de rozenbotteltak verspreid over de krans in de eerder gewikkelde stukjes wikkeldraad. Je kunt eventueel ook op andere plekken nog wat bottels toevoegen en vastzetten met nog een stukje draad.

Stap 4: Knip een stuk visdraad of doorzichtig nylon draad af en maak vast aan je hanger.

Stap 5: Spuit je krans in met (goedkope) haarspray. De taken worden hierdoor verstevigd, blijven langer mooi en vallen minder snel uit. Plus, het blinkt niet zo als andere speciale spray.

Stap 6: Hang je mooi gekleurde DIY herfstkrans op en duik daarna lekker op de bank onder een dekentje met een warm kopje thee.

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.