Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

WooninspiratieRuimtesBadkamerDIY: Zo maak je zelf simpel een badplankje!

DIY: Zo maak je zelf simpel een badplankje!

Ga jij weleens in bad? Wij wel! En dan pakken we er altijd wel een boekje en soms ook een wijntje erbij.. en dan kom je er achter dat die badrand daar eigenlijk niet zo voor geschikt is. Niet alleen omdat daar al allemaal shampoo en badschuimflessen op staan. Hoe wij dat hebben opgelost? Nou, door zelf een badplankje te maken van hout.

Het leek mij dus echt leuk om een badplankje van hout te hebben, maar jemig, die dingen zijn best prijzig als je zoiets wilt kopen. Gelukkig ben je met een DIY badplank al met een tientje klaar. Dus hop, aan de klusserdeklus.

Wat heb je nodig?

  • Lange houten plank (ik koos voor een vlonderplank)
  • Zaag
  • Accuschroefmachine
  • Schroeven
  • Beits (voor vochtige ruimtes of buitenbeits)
  • Potlood
  • Rolmaat

Hoe maak je het DIY badplankje?

Allereerst pak je natuurlijk de rolmaat en is het tijd om de maten te bepalen. Welke lengte heb je nodig en hoe breed wil je jouw badplank hebben. Meet het bad op de plek dat je het badplankje wil hebben en zaag vervolgens de plank op maat (of laat het op maat zagen in de bouwmarkt).

Doe dit daarna nogmaals, zodat je twee houten delen hebt.

Wat over is zaag je in de lengte door midden. Dit resthout gaan we ook gebruiken namelijk, als een soort voetjes / schotjes. Hiermee zit het badplankje straks ‘vast’ en kan het bovendien niet van de badrand glijden.

Meet de binnenkant van het bad op en en teken dit af. Aan de binnenkant hiervan gaan we zometeen de twee resthoutjes bevestigen.

Houd aan beide kanten een potlood of stukje hout tussen de twee planken en schroef de resthoutjes vast.

Tot slot beits of lak je de badplank in de gewenste kleur. Let er wel even op dat de beits of verf geschikt is voor vochtige ruimtes en dus tegen wat gespetter kan.

En dan is het tijd om in bad te gaan!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.