Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zo maak je een pompon met karton

Pompons, pom-poms, pompoms of pompoenen. Hoe je ze ook noemt, het zelf maken van deze fluffy wollen bolletjes super leuk! En je kunt er heel veel mooie en hippe DIY’s mee knutselen. Maar hoe maak je nu een pompon? In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf een pompon maak met karton.

Vroeger heb ik echt bergen pompons gemaakt! Wat ik ermee moest doen? Geen idee. Toch bleef ik ze maken, want dat was zo leuk. Laatst kwam ik tot de ontdekking dat pompons ook super leuk zijn om te maken nu ik wat ouder ben. Je kunt van die pompons van wol namelijk hele toffe DIY’s maken voor in huis. Van aaibare muurdecoratie tot prachtige bloemen.

Zo maak je makkelijk een pompon!

Het is misschien even geleden en ik kan mij voorstellen dat je vergeten bent hoe je pompons maakt. Tijd voor een opfriscursus!

Stap 1: Maak een pompon mal

Allereerst knip je uit een stukje karton een mal voor je pompon. Dit doe je gemakkelijk door twee dezelfde rondjes te knippen met daarin ook een klein rondje. Hoe groter je mal, hoe groter je pompon.

Stap 2: Wol wikkelen

Daarna leg je de twee rondjes van je mail op elkaar en ga je de wol er omheen wikkelen. Ik deed dit met de borduurdraad, anders zit je zo te punniken. Blijf wikkelen totdat de hele cirkel in het middel van het karton vol is. Knip vervolgens je draad af.

Stap 3: Knippen maar

Hou je mal goed vast in het midden tussen je duim en wijsvinger en knip vervolgens de wol door. Je doet dit tussen de twee kartonnetjes door.

Stap 4: Pompon knopen

Nu stop je een lange draad wol tussen de twee kartonnetjes en knoop deze stevig vast.

Stap 5: Mal verwijderen

Haal als laatste voorzichtig de kartonnen rondjes uit je pompon en je bent klaar!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Ook leuk voor jou

diy-pompon-bloemen-pompoms-inspiratie-gogracy

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.