Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zo maak je een fotoboek binnen no time!

Heb jij ook nog meerdere vakantiefoto’s, familiefoto’s of andere foto’s ergens op de computer staan, waar je eigenlijk heel graag een fotoalbum voor wilt maken? In deze blog geef ik mijn tips & tricks om zelf een fotoboek te maken binnen no time!

Zelf hik ik hier namelijk vaak tegenaan. Op de een of andere manier denk ik namelijk dat het maken van een fotoboek enorm veel tijd kost. Hierdoor heb ik nog vakanties tot en met 6 jaar terug waarvan ik nog graag een fotoalbum wil maken. Foei Grace!

Zelf online een fotoboek maken

Ik heb mij dan ook voorgenomen om dit nu eens echt te gaan doen. Maar jeetje.. een paar maanden verder en ik had nog maar één album af. Dat moest toch anders kunnen dacht ik zo. En jawel! Je kunt ook prima een fotoboek maken in een middagje tijd.

En nee, daarvoor hoef je niet aan de slag met fotolijm om elke foto één voor één in een album te plakken. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online een fotoboek maken. Dit is natuurlijk super handig, aangezien onze foto’s tegenwoordig ook allemaal digitaal zijn.

Online een fotoboek maken kost echter vaak ook veel tijd. Zo was ik bij de meeste online software enorm lang bezig met de lay-out van het album. Dat is echter verleden tijd! Ik heb nu namelijk de toffe fotoboek templates van myposter ontdekt.

Hier vind je echt een enorm aanbod aan moderne templates, die super mooi zijn. Mooier dan ik tot nu toe ontdekt heb bij andere online fotoboek services. Mij kan je in elk geval positief verrast noemen door de vele mogelijkheden.

Daarbij heb ik door deze prachtige templates binnen een middag het fotoboek van onze vakantie in Ibiza gemaakt en besteld. Het resultaat is zo gaaf, dat ik graag mijn tips en tricks deel om zelf ook binnen no time zelf een fotoboek te maken.

1. Maak een selectie van je leukste foto’s

Dit is de meest tijdrovende klus, maar noodzakelijk. Verzamel alle foto’s van de vakantie/feest/trouwerij/enzovoorts en kies de leukste foto’s uit. Wees hierin trouwens goed kritisch. Hoe meer foto’s, hoe meer pagina’s je moet vullen (en betalen).

2. Kies je favoriete template

Als je alle foto’s voor je fotoboek verzameld hebt, kun je een template uitkiezen. Je hebt keuze uit meerdere toffe templates, speciaal geschikt voor de gelegenheid. Zelf koos ik voor het template Nautical, maar je hebt nog veel meer mooie dessins.

3. Upload je foto’s

Template gekozen? Dan kun je nu in de online software je foto’s uploaden.

4. Laat je foto’s automatisch inlopen

Wil je helemaal snel klaar zijn? Gebruik dan de autofill en de software zet automatisch al je foto’s in het album klaar. Kleine notitie: heb je veel foto’s? Voeg dan eerst extra pagina’s toe aan je fotoboek om genoeg plek te hebben voor al je foto’s.

5. Customize naar wens

Verder kun je aan de slag met een groot aanbod achtergronden, illustraties, teksten en lettertypen. Ook de lay-out kun je gemakkelijk aanpassen. Hierdoor kun je jouw fotoboek helemaal naar wens opmaken. Vergeet overigens geen account aan te maken en je aanpassingen regelmatig op te slaan. Je weet wel; voor het geval dat.

Onthoud trouwens wel even dat de binding geen flat-lay is. Daardoor is een foto over twee pagina’s niet heel handig, want daardoor raak je een deel kwijt. Kleine tip van mij.

6. Bestel je fotoboek

Alles naar wens? Dan voeg je het fotoboek toe aan je winkelwagentje en hoef je alleen nog de bestelling rond te maken. De levertijd duurt even, maar daarna kun je lekker samen bladeren door jouw prachtige fotoboek.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.