Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zo knoop je een macramé kerstboom!

Het is alweer even geleden dat ik bezig ben geweest met macramé, maar nu met de feestdagen in aantocht knoopte ik deze leuke kerstboom ornamenten voor in de boom. Al is het macramé kerstboompje ook leuk aan een cadeautje of gewoon als kerstdecoratie.

De kerstboom is een mooi beginners projectje. Je hoeft maar één basisknoop te weten en je kunt deze kerstdecoratie zelf gemakkelijk maken. Wil je meer weten over macramé? In deze blog leg ik onder andere de drie macramé basisknopen uit.

En dan knopen we nu een leuk macramé kerstboompje!

Benodigdheden:

Hoe knoop je een macramé kerstboom?

Stap 1: Knip allereerst een koord van 40 tot 50 cm én een koord van 200 tot 250 cm.

Stap 2: Je kortste koord is je basis in het midden. Vouw deze dubbel en knoop er een lusje in.

Stap 3: Vervolgens rijg je de houten kraal aan je basis.

Stap 4: Plak en steek de lus nu vast op je tafel.

Stap 5: Pak het lange stuk koord erbij en leg het midden onder je basis. Zorg hierbij dat je aan beide kanten evenveel koord hebt.

Stap 6: Knoop nu een square knot oftewel wietasknoop, die je op onderstaande foto in stappen kunt zien of bekijk de video met uitleg over wietasknoop.

DIY macramé wietasknoop stap-voor-stap uitleg
De wietasknoop: stap-voor-stap

Stap 7: Maak nu weer deze knoop. Echter trek deze niet aan tegen de bovenste knoop. Hou een ruimte van ongeveer 1 cm tussen de twee knopen. Doe dit nog eens, maar dan met ongeveer 2 cm ertussen en daarna nog eens met 3 cm ertussen.

Stap 8: Zitten de knopen strak vast? Schuif de knopen dan in zijn geheel naar boven richting de kraal toe. Zo maak je dus de eerste takken van jouw macramé kerstboom. Herhaal het knopen met steeds meer ruimte tussen je knopen, zodat je kerstboom steeds breder wordt.

Stap 9: Klaar met je takken? Dan knopen we nog een stam onderaan je kerstboom. Dit doe je met dezelfde knoop, alleen nu trekken we deze wel direct en strak tegen de andere knopen aan.

Stap 10: Trek nu nog eens stevig aan je koorden, zodat je laatste knoop goed strak zit, en knip de losse draden af.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

diy-simpele-kerstdecoratie-edding2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.