Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zo doe je dat: een IXXI verwijderen (en verplaatsen)

Heb jij een IXXI hangen, maar wil je die verwijderen, vervangen of vervangen door iets anders? Dat kan gewoon harstikke simpel! In deze blog laat ik je zien hoe je zelf een IXXI verwijder van de muur en mijn eigen ervaring hoe je dit doet zonder enige beschadigingen.

Een IXXI is een gave wanddecoratie dat je in elkaar klikt. Je hebt ze in allerlei maten en prints. Maar je kunt ze ook bestellen met een eigen foto. Dat laatste hebben wij gedaan en deze stal ook jarenlang de show in onze woonkamer.

Een IXXI vervangen

Toch raakte ik onze IXXI een beetje beu. Laten we het gooien op mijn veranderdrang, aangezien ik de afbeelding zelf nog steeds mooi vind. Ik wilde gewoon weer eens iets anders op de muur. Eerst had ik het idee om de IXXI te vervangen door een andere IXXI.

Een IXXI vervangen kun je ook heel gemakkelijk doen. Je besteld simpelweg een nieuwe IXXI (of een deel ervan, mocht je een collage hebben) en klik de IXXI kaarten die je wilt wisselen van de koppelkruisjes af. Laat de hangstrip gewoon verder hangen en klik met het klikbuisje de nieuwe kaarten vast.

Een IXXI verwijderen

Om de IXXI te verwijderen doe je eigenlijk hetzelfde. Alleen dan vervang je niet de kaarten, maar klik je ze er allemaal af.

Zelf begon ik eerst aan de bovenste rij, maar ik kwam er al snel achter dat je bij het verwijderen van een IXXI beter onderaan kan beginnen. Anders valt de gehele IXXI al naar beneden.. oeps.

Als laatste kun je dan de hangstrip en de onderste mono’s (waarmee de IXXI aan de muur vastzit) van de muur halen. Deze strip zit vast door middel van powerstrips. En hier knelt de schoen.. want hoe voorzichtig ik de strip verwijderde, er ging telkens een stukje verf mee. Dit komt doordat de powerstrip kleeft op de toplaag van de muur. Deze hechting kan steviger zijn dan de hechting van de toplaag op de muur, waardoor deze laag dus meekomt bij het verwijderen van de strips. Dat wordt dus opnieuw de muur verven!

Wil jij geen (of in elk geval zo min mogelijk) beschadigingen op de muur. Trek dan voorzichtig het gedeelte van de strip dat onder de mono uitkomt recht naar beneden. Druk tegelijkertijd de mono goed tegen de muur aan, zodat je deze niet per ongeluk van de muur afrukt.

Een IXXI verplaatsen

Nog een goede tip is om de kaarten op volgorde te houden. Mocht je de IXXI dan elders willen ophangen dan kun je heel gemakkelijk de hangstrip weer bevestigen aan de muur en de kaarten er weer op klikken. Benieuwd hoe? Hier lees je hoe je een IXXI ophangt. Je hebt alleen wel een paar nieuwe powerstrips nodig.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

tijdloos-babykamer-wandcirkel-gogracy-3_Edit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights