Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenZo breng je schoolbordverf aan op hout!

Zo breng je schoolbordverf aan op hout!

Zelf een schoolbord verven op hout? Schoolbordverf op hout aanbrengen is heel gemakkelijk. Je kunt het beste wel goed voorbereid aan de slag gaan. Hoe je dat dan precies doet, leg ik je uit stap voor stap uit in deze how-to tutorial.

Met speciale schoolbordverf krijgt een houten plaat, deur of kast een leuk decoratieve en speelse functie. Schoolbordverf is daarbij watergedragen, geurarm, goed afwasbaar en te mengen in allerlei kleuren. Dat maakt het nog leuker om een zelf een krijtbord te maken in huis!

Schoolbordverf is te gebruiken op bijna alle ondergronden zoals beton, kunststof, MDF, multiplex platen en hout.Om schoolbordverf aan te brengen op hout heb je niet veel nodig. Wel moet je van te voren weten hoe je goed te werk gaat.

Wat heb je nodig?

  • 2x Acrylkwast
  • Grondverf op waterbasis
  • 2x Acrylverfroller
  • Afplaktape
  • Verfbakje
  • Schuurpapier fijne korrel
  • Schoolbordverf
benodigdheden klus schoolbordverf aanbrengen

Schoolbordverf op hout: stap voor stap

Stap 1 – Ontvetten en schuren

Of het nu blank hout is of een geverfde deur van een kastje, als eerste ontvet je het oppervlak aan de hand van een doek met water en een ontvetter, zoals ammoniak of verfreiniger. Daarna pak je het schuurpapier en schuur je de houten plaat goed op.

Stap 2 – Grondverf aanbrengen

Is het hout nog onbehandeld? Dan is het zaak om de houten plaat eerst goed in de grondverf te zetten. Je kunt voor de randen de kwast gebruiken en voor de grote delen de roller. Laat de grondverf goed drogen en schuur het wederom lichtjes op, voordat je aan de volgende stap begint.

Stap 3 – Schoolbordverf aanbrengen

Vervolgens kun je de schoolbordverf aanbrengen op het hout. Verf weer eerst de randen met de kwast en het grote vlak met de roller. Je verft eerst 2-3 banen in de verticale richting (van boven naar beneden) en verdeel deze vervolgens in de horizontale richting (van links naar rechts) tot een egaal dekkend geheel. Tot slot rol je in een richting het gehele oppervlak verticaal na (dus van boven naar beneden). Let op: Dit is dus anders dan bij het lakken van hout!

Stap 4 – Tweede laag verven

Laat drogen en breng dan op dezelfde manier een tweede laag aan. Voor een goed schoolbord heb je minimaal 2 lagen nodig, al is 3 nog fijner. Droogtijd tussen de lagen zal telkens ongeveer 6 uur zijn bij 20 graden.

Tip: Maak kwasten en rollers tussentijds niet schoon. Wikkel ze in aluminium folie of een plastic zak. Zo houd je ze enkele dagen goed.

Stap 5 – Laten uitharden

Na 3-4 dagen goed drogen (en doorharden) is je zelfgemaakte schoolbord met krijt beschrijfbaar. Laat je creativiteit de vrije loop en handletter een mooie quote . In de kinderkamer is het ook leuk om wolkjes, bloemen of huisjes te tekenen.

Genoeg van je creatieve uitspatting? Gewoon uitvegen met wat water en verfreiniger, en een nieuwe illustratie tekenen. Zo heb je telkens een andere eyecatcher en de schoolbordenverf geeft een extra matte uitstraling.

Lees meer over het aanbrengen van schoolbordverf op:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights