Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenZelfgemaakte zeepjes uit het boek Smûk

Zelfgemaakte zeepjes uit het boek Smûk

Samenwerking

Zelf zeepjes maken is leuk en makkelijk om te doen. Je kunt variëren met kleuren, geuren en er echte kunstwerkjes van maken. Leuk om cadeau te geven en stiekem te mooi om ook werkelijk te gebruiken. Geïnspireerd door het boek Smûk maakte ik prachtige zelfgemaakte zeepjes met droogbloemen.

Bekijk de video tutorial

Play Video

SMÛK

Soms heb je van die boeken, die je alleen al wilt hebben om prominent op tafel neer te leggen. Het boek Smûk van blogster Wimke is daar een voorbeeld van. Je kan je dus waarschijnlijk wel voorstellen hoe blij ik was toen ik dit DIY boek kreeg*. De titel betekent zoiets als ‘gezellig en knus’ en het boek zit vol kleine geluksmomentjes. Wimke is immers een echte Friezin en deelt maar liefst 60(!) eenvoudige ideetjes om jouw leven smûker te maken. Van het maken van appelchips en betonnen kandelaar tot Fries suikerbrood, gehaakte pannenlappen en dus ook zeepjes.

DE DENEN HEBBEN HYGGE, DE ZWEDEN LAGOM, JAPANNERS HEBBEN IKIGAI.. EN DE FRIEZEN HEBBEN SMÛK!
Wimke

Alleen het doorbladeren van dit boek zelf is al een klein gelukje. Mooie spreuken, prachtige foto’s, lekkere recepten en simpele zelfmakers voor elk seizoen passeren de revue. En nog een mazzeltje; de ingrediënten heb je vaak gewoon in huis of zijn dichtbij te vinden. Even in de keukenkastjes zoeken en je kunt direct zelf jouw Fries geluksmomentje maken.

Samen zeepjes maken

Zo’n klein geluksmomentje vond ik vandaag bij het maken van zeepjes. Het was een stormachtige dag, dus ideaal weer om een boek te lezen of wat te knutselen. Bladerend door het prachtige boek zag ik de DIY zeepjes en toevallig had ik alle ingrediënten in huis. Dus ik verzamelende alle benodigdheden bij elkaar en ging aan de slag.

Ik smolt wat gietzeep au-bain marie in een pan en ondertussen vulde ik een siliconen mal met droogbloemen. Je kunt voor elk seizoen een ander zeepje maken, zoals in lente een zeep met narcissen, in de zomer kies je voor madeliefjes en gladiolen, in de herfst pak je rode besjes en in de winter juist dennentakjes. Toen de gietzeep helemaal gesmolten was, gooide ik er een paar druppels geurolie en kleurstof bij. Nog even roeren en vervolgens schonk ik het voorzichtig in de mal met de droogbloemen. Even laten uitharden en tadaa: een prachtig zelfgemaakt zeepje.

Het maken van de zeepjes was nog makkelijker dan gedacht en zoonlief hielp maar al te graag mee. Dat hij naast mij alle blaadjes van de droogbloemen aan het trekken was, was voor mij echt smûk. Samen bezig zijn. Daarmee maak je al je eigen Fries geluk. Of is het stiekem gewoon mamsgeluk? Hoe dan ook, dankzij het boek hebben wij heerlijk gefröbeld aan het aanrecht. Nu tijd om de stofzuiger erbij te pakken en alle overige blaadjes op te zuigen. Want voor een kleine dreumes, maakt hij flink wat troep.

Wil je meer weten over het DIY boek Smûk? Kijk dan eens op de site van Wimke.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights