Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenZelf een tuindeur maken: Let hier op!

Zelf een tuindeur maken: Let hier op!

Wil jij zelf een tuindeur maken? Leuk! Ook ik heb zelf een tuindeur (of een houten poort of barndeur of hoe je het ook wilt noemen) gemaakt. Dit kan gemakkelijk met een aantal houten planken. Al kwam ik tijdens het klussen achter een aantal dingen die ik graag van te voren had geweten: deze tips deel ik vandaag met jou!

Tip 1 – Meet alles goed op

Zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk. Meet daarbij ook goed de maat op waar de tuindeur in moet komen te hangen. Wij hadden ons hierop wat bekeken en nu klemt onze poort, aangezien hij toch wel wat te breed is..

Tip 2 – Kies wijs je hout

Het soort hout moet natuurlijk ten eerste ook echt geschikt zijn voor buiten, maar daarnaast heeft het soort hout dat je kiest ook echt effect op je tuindeur. Wij kozen bijvoorbeeld voor geschaafd steigerhout met een flinke dikte. Maar eenmaal gemonteerd is de tuindeur MEGA ZWAAR! Die kan ik dus echt niet in mijn eentje tillen en de scharnieren hebben het er ook erg moeilijk mee. De volgende keer zou ik dus echt voor een lichtere planken gaan.

Tip 3 – Schuine balk goed monteren

Even een disclaimer: ik heb geen klusjesvrouw diploma. Dus toen ik vol trots aan mijn oom, de aannemer, mijn zelf gemaakte poort liet zien, vertelde hij lachend dat ik het niet goed had gedaan. Blijkbaar had ik de schuine balk verkeerd erop bevestigd. Hij vertelde mij dat de schuine balk altijd vanuit de onderste scharnier naar boven bevestigd moet worden. Waarom? Omdat de balk anders de poort naar beneden gaat duwen en daardoor kan de tuindeur gaan hangen. Dus of je nu kiest voor één schuine balk of twee: monteer de balk vanuit het onderste scharnier naar boven!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Ook leuk voor jou

pastimaak-okra-kluspakket-gogracy-3

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights