Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Zelf een fluffy kerstkrans maken!

Natuurlijk maakte ik dit jaar weer een kerstkrans. Ik ging daarvoor eens niet aan de slag met dennentakken of ander groen, maar met plumeaus! Ja ik meen het echt: deze fluffy kerstkrans is gemaakt van een paar stoffers van de Action.

Zelf maak ik graag rond de kerst een mooie kerstkrans om aan de deur te hangen. En nee dat hoeft dus echt niet zo’n ouderwets exemplaar te zijn. Je ziet zelfs steeds meer kerstkransen bij mensen ophangen: een mooi symbool voor geluk én een leuke manier om creatief bezig te zijn.

Zelf werd ik via Pinterest helemaal verliefd op de duster krans van Aimee. Dus ik maakte een uitje met de kinderwagen richting de Action en vond daar een paar plumeaus om een eigen pluizige kerstkrans te maken. Het leuke aan deze krans is dat je totaal niet ziet dat de krans nog geen 4 euro heeft gekost! Het resultaat is echt prachtig en de witte pluimborstels geven het een besneeuwde winterse uitstraling. Je kunt de kerstkrans zo groot maken als je zelf wilt en mooi versieren met kerstornamenten.

Video tutorial

Zo maak je zelf deze DIY kerstkrans

Wil je zelf ook zo’n winterse kerstkrans maken? Dan begin je met een shoptripje naar een goedkope winkel met prullen bij jou in de buurt. Hier koop je vervolgens het volgende:

Benodigdheden

  • Plumeaus (2 voor een kleine krans, 4 voor een grotere krans)
  • Pipe cleaners oftewel chenille draad
  • Lint
  • Kerstversiering

Alles is huis? Dan kun je de krans gaan knutselen. En echt waar: dat is zo gepiept. Ideaal dus als je weinig tijd hebt en toch een mooie kerstkrans wil maken dit jaar. Ik denk dat ik er hooguit tien minuten over heb gedaan en dat is inclusief alles mooi vastleggen voor jullie.

Aan de slag

Stap 1: Verwijder het plastic uiteinde van de plumeau.

Stap 2: Buig het ijzerdraad van de plumeau om een halve (mocht je er 2 gebruiken voor een kleine krans) of kwart (mocht je er 4 gebruiken) cirkel te vormen.

Stap 3: Bevestig het uiteinde van een plumeau aan de bovenkant van de andere plumeau met het chenille draad.

Stap 4: Doe dit nogmaals totdat je een totale cirkel hebt.

Stap 5: Versier je kerstkrans en hang hem op met het lintje.

diy fluffy kerstkrans duster plumeau

De DIY kerstkrans hangt hier sfeervol aan de kast te shinen. Ik vind het echt ongelooflijk dat de krans gemaakt is van simpele plumeaus. Misschien maak ik er volgend jaar wel nog eentje, nog groter! Of ik ga met iets totaal anders aan de slag.. hmm.. waar zou jij wel een kerstkrans van willen maken?

Bekijk voor nog meer kerstkrans inspiratie:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

diy-kerstkrans-met-mini-kerstboompjes-inspiratie-gogracy-1

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.