Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Woontrends 2021 + de mooiste items voor op je wishlist!

Van Japandi tot fluffy en van bruintinten tot donkerblauw, 2021 is nog maar net begonnen en de interieurtrends vliegen je om je oren. En ondanks dat ik mezelf zie als iemand die gevoelig is voor de trends, heb ook ik last van veranderdrang. Misschien komt het doordat het nog zo donker is in huis, de prachtige plaatjes of vanwege de verlengde lockdown, maar ik vind het een top moment om eens na te denken over het interieur. In deze inspiratieblog deel ik daarom de woontrends 2021, die ik helemaal te gek vind, en wat er staat op mijn wishlist!

Woontrend 2021: Ronde vormen

Ondanks dat rechte lijnen goed in elkaar passen, zien we in 2021 steeds meer ronde vormen in huis. Een ronde tafel, een bank met rondingen en ronde accessoires. Deze ronde lijnen geven je interieur een sierlijke flow en ook een vleugje romantiek. Zelf wil ik graag een ovale eettafel en er staat ook een leuk rond bijzettafeltje op mijn wensenlijstje. Ook iets waar ik helemaal dol op ben, is de fauteuil Stone met ronde vormen van Woood.

Woontrend 2021: Warm kleurenpallet

Dag grijs, hallo bruin! Eerder kon je al lezen dat de kleur van 2021 Brave Ground is; een bruinige aarde tint om meer warmte in huis te brengen. Ik snap helemaal dat een beetje meer warmte fijn kan zijn. Al was ik wel sceptisch of bruintinten niet een flashback zou zijn naar de jaren 80 en die typische beige/gele muren. Dat wil ik natuurlijk niet! Wel ben ik stiekem al met de Flexa app aan het kijken naar een ander kleurtje op de muur. Ik wil toch een iets warmer kleurenpallet naast mijn betonnen schouw en grijze speelhoek.

Overigens zie je ook steeds donkerblauw terugkomen in de kleurentrends van 2021. Van muur tot bank, een diepe kleur blauw, zoals de trendkleur Moonlight van Graham & Brown, is helemaal niet verkeerd. Ik heb zelfs kort bedacht om de keuken in deze kleur te verven. Groen blijft echter mijn lievelingskleur, dus dat gaat (nog) niet veranderen. Mooi is de kleur echter wel!

Woontrend 2021: Teddy’s

De zachte velvet stoffen is al jaren populair in huis. Wij hebben een heerlijke zachte roze velvet fauteuil en ook de kussens in de bank zijn van fluweel. Zo zacht! In 2021 komen daar de ’teddy’ stoffen bij en worden de meubels echte knuffelberen! Ik heb al helemaal zin om deze trend in ons interieur te krijgen, bijvoorbeeld door aaibare eetkamerstoelen.

Woontrend 2021: Japandi

Iets wat echt helemaal trendy is, is Japandi! Deze woonstijl is een combinatie tussen de stijlen van Japan en Scandinavië. Bij de Japandi-woonstijl draait het om rust, minimalisme, warmte en mindfullness. Hoe je de Japandi-trend in huis haalt? Kies voor meubels en accessoires met organische vormen, neutrale warme kleuren en zachte stoffen. Klinken die dingen je bekend? Dat komt omdat de meeste woontrends voor 2021 uit deze woonstijl voortkomen!

Bekijk ook de video van Fietje en lees haar stylingtips op Vtwonen.nl.

Woontrend 2021: Bijzondere muren

Nog een trend waar ik helemaal fan van ben, beschrijf ik maar even als ‘bijzondere muren’. We geven de muren steeds vaker textuur door lambrisering te plaatsen. Ook zie je steeds vaker dat er voor apart behang wordt gekozen. Niet alleen prachtig fotobehang, maar ook textielbehang (een van mijn favoriete). Of wat dacht je van een accent muur door houten latten?

Woontrend 2021: Face line art

Ja, je zag al steeds vaker tekeningen van gezichten of leuke gezichten op potjes, maar Face line art blijft populair in huis! Ik blijf het ook leuk vinden en maakte laatst een leuk DIY klei schaaltje met line art gezicht.

Woontrend 2021: Gekleurd glas

Een van dé woontrends van 2021 geeft kleur aan je interieur! Gekleurd glas, zoals vazen, kandelaars of deze prachtige woondecoratie van De Glazerij zijn een trend waar ik blij van word. Stiekem heb ik al wijnglazen met paars glas. Lekker hip! Op mijn wishlist staan echter mooi gekleurde druppels. Die doen mij denken aan glas-in-lood, maar dan in een modern minimalistisch jasje.

Enne.. zeker te weten dat hiervan nog een DIY aan komt!

Welke woontrend voor 2021 vind jij tof?

Benieuwd naar nog meer trends?

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Ook leuk voor jou

ronde-woonaccessoires-gogracy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights