Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Woonkamer make-over met Tranquil Dawn van Flexa

De kleur Tranquil Dawn in de woonkamer is echt een aanrader. Ik was natuurlijk al blij met onze woonkamer, maar na een paar jaar was ik de basic witte wanden helemaal beu. Ik was klaar voor kleur! Voorzichtig koos ik eerst voor een make-over met behang achter de bank, een geweldige eye-catcher. Daarnaast zocht ik een mooie kleur voor op de muur. Eerst verfde ik een kleurvlak in de kleur Heart Wood, maar na een maand ging ik opnieuw aan de slag en koos ik vol voor Tranquil Dawn van Flexa!

Tranquil Dawn in de woonkamer

Tranquil Dawn is een zachte lichte tint die beweegt tussen groen, grijs en blauw. Doordat wij veel groen in huis hebben, oogt het iets groener, maar ik zie ook heel duidelijk het grijs en blauw in de kleur terugkomen. De kleur voelt verder fris aan en doet mij denken aan de lente.

Afdekken en afplakken

De interieurkleur is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in leent de kleur zich goed. Ik koos ervoor om niet de gehele muur te verven en de kleur door te pakken in de erker. Ook het tv-meubel en onze ‘salontafel’ kreeg deze kleur om er één mooi geheel van te maken.

Belangrijk hierbij is om het vlak goed uit af te plakken. En als je dan toch bezig bent, plak ook even de rest goed af en bescherm je vloer.

Inrichten en stylen

Het leukste deel van een mini make-over is het stylen! Aan de wand heb ik nog een paar planten opgehangen. We hebben de eettafel verplaatst en een nieuwe lamp opgehangen. De kleur gaf namelijk een hele andere, kalmere uitstraling aan de woonkamer. Ik kan wel zeggen dat de woonkamer echt een hele andere look heeft gekregen! En dat eigenlijk enkel door een nieuw kleurtje op de muur!

Wil jij deze trendkleur ook in huis gebruiken? Je kunt hier gemakkelijk de muurverf bestellen:

Shop the look

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

lambrisering-verven-diy-blog-tutorial-gogracy-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.