Woonidee: Raamfolie op maat

SHARE:

Afgelopen weekend waren er twee vriendinnen op visite om ons huisje te bekijken. Bij aankomst vonden ze het direct al leuk, en dan vooral ons “huisnummer”. Dus op verzoek vandaag meer over raamfolie, wat je hier allemaal mee kunt en morgen ook hoe je het folie nu aanbrengt op glas zonder bubbels. Speciaal voor Marije 🙂

Heb je last van inkijk en wil je dit op een mooie manier oplossen? Wat dacht je dan van raamfolie? Tegenwoordig is dit dus echt niet meer zo oubollig als vroeger en kun je kiezen tussen heel veel leuke oplossingen of een raamsticker maken geheel op maat.

Lees ook: Raamfolie plakken zonder bubbels! »

Wat is raamfolie?

Raamfolie (of glasfolie) is een semi-transparante plastic sticker dat jouw doorzichtige raam van ‘melkglas’ maakt. Een stuk goedkoper dan écht matglas erin te laten plaatsen. Hierdoor wordt het raam (voor een deel) ondoorzichtig en heb jij geen last meer van binnenkijkers. Het leuke is dat raamfolie vaak een leuk patroon heeft en dat geeft het een mooie persoonlijke touch.

Waar koop je raamfolie?

Bij de betere bouwmarkt en online vind je verschillende rollen raamfolie, zoals van Graham & Brown. Deze folies hebben fijne patroontjes, zoals bloemen, blokken en lijnen. Liever iets meer design? Dan vind je hele leuke opties bij de Atelier Rose Lyne. En niet alleen voor het raam in de woonkamer, maar ook voor de voordeur. Gaaf! Zelf wilde ik ook zoiets boven mijn voordeur en ook het ouderwetse glasfolie van de toiletdeur wilde ik anders. Dus hop, die folie eraf en op zoek naar iets anders.

Raamfolie op maat

Uiteindelijk koos ik voor een eigen ontworpen raamsticker op maat. Dit kan bij best veel online webwinkels, maar ik koos uiteindelijk voor Raamstickers Maken. Je kan hier heel eenvoudig via een online editor je eigen design samenstellen en kiezen uit veel lettertypes. En één bepaald lettertype zorgde ervoor dat ik overstag ging, want die vond ik alleen bij deze shop, en ik werd er helemaal verliefd op. Tja, dan is de keuze tussen al die verschillende shops snel gemaakt.

Voor het toilet en de voordeur wilde ik precies hetzelfde dessin en opmaak. Verder koos ik voor kleine letters en een randje rondom van dezelfde dikte. Ik ben zo super blij met het resultaat! Echt liefde Plus niemand kan meer gluren door het toiletraam en dat is heel prettig 😉

Wat vind jij van het resultaat?

*note: deze post is in geen enkel geval gesponsord. De links die erin staan is enkel en alleen om jou te informeren.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

Ook leuk om te lezen

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.