Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Magneetverf: werkt dat nu echt?

Posted on 2 min leestijd 2039 views

Zelf heb ik niet graag spijkers, schroefjes of andere dingen in mijn ‘nieuw gestucte’ muren. Wel ben ik dol op magneetjes! Een magneetbord komt er echter niet zo snel in bij mij. De gevonden oplossing: magneetverf! Het leek in eerste instantie ook een super top woonidee. De realiteit was echter flink schrikken. Dat doe ik niet snel nog een keer.

Wat is magneetverf?

Magneetverf is een speciale verf waarin piepkleine ijzerdeeltjes zitten. Door de verf op de muur te smeren wordt deze ‘magnetisch’ omdat de magneten aangetrokken worden door het ijzer. Magneetverf heeft hierdoor ook vaak een donkergrijze kleur en je kunt er in principe gewoon overheen verven of behangen. Ideaal!

Help! De magneetverf slaat geel aan

Onze ervaring is echter een stuk minder ideaal. Na het aanbrengen van meerdere lagen magneetverf van het huismerk van de Karwei (zoals geadviseerd) was het effect nog super. De magneten bleven goed ‘plakken’  en dus was de laag verf dik genoeg. We konden hierna dus aan de slag met de muur witten.

Maar wat bleek: de muur sloeg geel aan! Langs de randen kwamen er na elke verfbeurt weer gele vlekken naar boven, precies rond de randen van de magneetverf. Toch zegt elke website en bouwmarkt dat de verf “echt niet kan roesten”. Dus het kon zeker niet zijn dat het water uit de witte verf de ijzerdeeltjes in de magneetverf heeft doen roesten …

Nou dat denk ik dus wel, want wij zaten toch echt met een vreselijk gele, lelijke muur. De Karwei kon ons echter enkel adviseren om er dan maar voorstrijk over te smeren. Nu heeft dit gelukkig ook geholpen, maar doordat er dus een laag voorstrijk en weer een laag wit overeen moest, werkt de magneetverf niet meer goed en kunnen we dus geen kaartjes ophangen aan de muur 🙁 Doei leuk woonidee.

Magneetverf aanbrengen

Durf jij het nog aan? Dan heb ik nog een tip voor je: gebruik geen afplaktape! Ik weet dat het aangeraden wordt op elke pagina over magneetverf, maar het is echt beter om dit niet te doen. Omdat de verf dik is, krijgt de muur op de plek van de magneetverf een verdikking. Door het af te plakken, krijg je hele duidelijke randen die je niet meer weg krijgt. Zonde op je net strak gestucte muur natuurlijk.

Wel doen: teken het vlak af op de muur en strijk gewoon de verf uit. Zo blijft de verfdikte redelijk egaal vergeleken met de rest van de muur. Ook is het handig om dan nog de randjes licht op te schuren. Wel afgeplakt? Schilder het dan eens in een andere kleur of hang er een lijst op maat omheen. Zelf hebben wij er een plank boven gehangen om de verdikking te verbergen. Oh, en koop echt goede magneetverf. Oma zei niet voor niets: goedkoop is duurkoop.

Koop magneetverf Bekijk onze logeerkamer

 

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Wat als je geen zolder hebt?
Magneetverf: werkt dat nu echt?