Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Woonidee: een led strip in de badkamer

Misschien hebben jullie onze kleine badkamer al gespot, maar wisten jullie al dat in deze badkamer ook nog een hele toffe gadget zit? Wij hebben namelijk een led strip in de badkamer!

Zacht Led licht in de badkamer

Even heerlijk ontspannen in bad? Ik doe niets liever! Licht heeft daarbij een belangrijke factor. Je ligt immers niet heel relaxed met een felle plafondlamp. Natuurlijk kun je dan het licht uitlaten en kaarsjes aansteken, maar dat geeft vaak weer net te weinig licht. Niet echt ideaal als je rustig een boekje wilt lezen in bad. Een oplossing is spotjes in plaats van een felle lamp. Een nog leuker idee is een led strip in de badkamer. Boven het bad, onder de wastafel of rond de spiegel, led strips zijn overal te plaatsen en zorgen tevens voor een bijzonder lichteffect.

Een led strip naast de douche

Wij hebben de led strip geplaatst naast de douche en tussen de tegels. Doordat we toch zelf gingen tegelen, konden we de strip in de speciale led profiel als een soort naad in de wand voegen. Leuk en handig. Door het profiel met diffuse wordt het licht zacht verdeeld en gelijk extra beschermt tegen waterspatjes. Met een afstandbediening is de strip aan en uit te zetten. Ook is het licht dimbaar en verbruikt het bijna geen energie. Wij zijn er in elk geval erg blij mee en laten ook ’s nachts de led-strip gedimd aan.

En dat blijkt ideaal te zijn voor nachtplassers, zoals ik. Want geef toe: half slapend het licht aandoen ’s nachts is BANG een flinke volle lichtklap in je gezicht. Dan geef ik toch de voorkeur aan zacht gedimd licht van onze led strip.

Disco in de badkamer

Het allerleukste vind ik de RGB led strips. Deze strips hebben niet slechts één kleur, maar meerdere. Hierdoor kun je zelf kiezen welk kleurtje je wilt. Wit als standaard, geel om wakker te worden, blauw werkt rustgevend en rood voor wanneer je in een romantische bui bent. Of wat dacht je van verschillende standen? De led strip kan ook telkens van kleur veranderen met Flash en Smooth. DISCO BABY!

Waterdichte led strips

Let wel op, de badkamer is een vochtige ruimte. Hierom kun je niet zomaar een led strip van de bouwmarkt ergens plakken. De strip moet ook geschikt zijn voor badkamer, anders kan dit kortsluiting en brand veroorzaken. Kijk dus goed naar de verpakking en koop een led strip met IP65. Deze waterdichte led strips zijn speciaal voor natte ruimtes en kunnen wel tegen wat water.

Ook een led strip in de badkamer? Ik heb onze waterdichte led strip en profiel hier besteld.


*Dit artikel bevat affiliatie links. Dat kost jou helemaal niets en helpt mij de site nog beter te maken.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

DIY-kledinghangers-touw-kapstok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights