Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Woonidee: Fotomozaïek

Toen we 2 jaar samen waren, heb ik mijn vriend een fotomozaïek cadeau gegeven vol herinneringen. Van een afstand zie je de foto van de typische trammetjes in Lissabon van onze eerste vakantie samen. En als je dichterbij komt, dan zie je dat de foto allemaal bestaat uit kleine foto’s van ons samen. Hoe leuk is dat?

Een mozaïek met foto’s: Weer eens iets anders

Zelf heb ik me voorgenomen om het huis niet vol te zetten of hangen met foto’s. En in het toilet wilde ik allemaal witte tegels. Hmm, dat werd me toch iets te wit en te saai. Maar om er allemaal spulletjes neer te zetten op plankjes wilde ik ook niet (weet je wel hoe veel dat stoffen is). Misschien een grote foto neerzetten? Dat vond ik weer niet bijzonder genoeg. Na wat surfen kwam ik terecht bij een fotomozaïek. Hoe gaaf zou dat zijn! En het is ook super gaaf geworden. De foto zit namelijk vol herinneringen van ons samen.

Zelf online een fotomozaïek maken in 3 stappen

Bij diverse online shops heb je binnen no time een professioneel fotomozaïek. In 3 stappen maak je gemakkelijk en snel geheel zelf online een mozaïek met je eigen foto’s.

Stap 1 – Kies een hoofdfoto

Het beste is om te kiezen voor een foto met weinig details en veel kleurcontrast. Denk bijvoorbeeld aan een close-up of detailfoto.

Stap 2 – Kies kleine foto’s

In de regel is voor een goed fotomozaïek altijd minimaal 300 foto’s nodig. Meer is altijd beter, maar let er vooral op dat de foto’s ook in het klein (de kleine foto’s zijn 0.75 cm tot 2.5 cm groot) nog goed uit de verf komen. Foto’s met jezelf in een mega landschap is hiervoor dus minder geschikt, of je moet ervan houden dat je nog maar een stipje bent.

Stap 3 – Bekijk het resultaat

Binnen 20 seconden verschijnt jouw eigen samengestelde fotomozaïek op je scherm. Deze kun je laten afdrukken als poster, op canvas of op plexiglas. Leuk-leuk-leuk

kleine tip: controleer ook uitgebreid of de foto’s goed bijgesneden worden en correct gedraaid zijn. Zo heb ik één foto op z’n kop in het fotomozaïek. Weet jij de foto te vinden?

Hoe makkelijk is het nu echt?

Het is werkelijk echt heel makkelijk om een fotomozaïek te maken. Het moeilijkste lijkt mij om een hoofdfoto uit te zoeken, maar zelf had ik al heel lang in mijn hoofd dat ik graag een grote foto wilde laten afdrukken van de gele trammetjes. Dus dat was een makkie. De meeste tijd kost het bijeenzoeken van minimaal 300 foto’s. Maar het is me gelukt (318 zelfs 😉 )! Ik heb hier echter wel echt maanden over gedaan. En een kleine tip: controleer ook uitgebreid of de foto’s goed bijgesneden worden en correct gedraaid zijn. Zo heb ik één foto op z’n kop in het fotomozaïek. Weet jij de foto te vinden?

En hoe is het fotomozaïek geworden?

Mijn vriend was echt super blij mee en kan er uren naar staren. En op de een of andere manier blijft de visite ook langer op het toilet haha. Gelukkig omdat ook zij het allemaal erg leuk en bijzonder vinden. En eerlijk is eerlijk: ik kijk zelf ook graag naar alle mooie herinneringen die in het fotomozaïek zijn verwerkt.

Ons fotomozaïek heeft de afmeting van 60 x 80 cm en is afgedrukt op plexiglas.

Ook een fotomozaïek in huis? Wij hebben de onze besteld bij Moz-Art en zijn zeer tevreden.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

DIY-kledinghangers-touw-kapstok

4 reacties

 1. Jorinde
  4 oktober 2016

  Wow, wat een tof idee! Het ziet er heel gaaf uit! En tof om zoveel herinneringen steeds te zien. Ik snap wel dat mensen wat langer blijven zitten haha!

  • Grace
   6 oktober 2016

   Stiekem blijf ik ook langer hangen op het toilet nu :’) Blijf het zo mooi vinden.

 2. Patricia
  7 september 2017

  Ahhh ik ga kijken of ik de foto kan vinden volgende keer. Echt een leuk idee is het!

  • Grace
   8 september 2017

   Ja leuk he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights