Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

We slapen weer boven!

Whoop whoop. Ik heb groot nieuws! We slapen namelijk eindelijk boven. Ja, je hoort het goed. We hoeven niet meer te kamperen in de woonkamer, maar slapen eindelijk in ons eigen bed in onze eigen slaapkamer. Hemels!

Wat is er allemaal verbouwd?

De oorspronkelijke slaapkamer heeft een flink aantal veranderingen moeten doorstaan. Zo kwam je eerst de slaapkamer binnen via de oude badkamer en was er geen plek voor een kledingkast. Van deze ‘oude’ slaapkamer is op de ramen na niet veel over.

Zoals je in deze blog al kon lezen, hebben we de slaapkamer vergroot. De stenen muur hebben we eruit gehaald en nu hebben we een prachtige eiken balk in de slaapkamer. De koof om de schoorsteen hebben we smaller gemaakt en de verwarming is zo verzet dat er nu een bed tegen de buitenwand kan staan. Door deze veranderingen is er veel meer ruimte gecreëerd en zelfs mijn kledingkast kan er staan.

Daarna konden de stucadoors aan de slag en werd het direct een totaal ander zicht. Na een paar weken drogen konden wij daarna verder aan de slag met de verf. De slaapkamer houden we zo veel mogelijk wit, dit om het licht en ruimtelijk te houden. Alleen op één wand kiezen we voor iets speciaals! En dan niet gewoon een kleurtje op de muur, nee, we gaan voor een tof behang. We willen namelijk kunst op de muur en dat wordt echt zo erg mooi! Hierover later meer.

Wit op wit op wit is misschien prachtig in woonboeken, maar voor mijn vriend iets té sereen. We kiezen daarom voor leuke gekleurde accenten in de slaapkamer. De raamkozijnen, de op maat gemaakte hangplanken en deurkozijn hebben we allemaal geschilderd in het mooie grachtengroen. Ik ben namelijk helemaal dol op groen en ook in love met zwart-wit contrasten. Zo lijkt het net zwart, maar heb ik toch nog groen in huis.

Na het zetten van de muren en stucwerk konden mijn moeder en ik dan eindelijk boven laminaat leggen. Ja, je leest het goed, mijn Mama en ik kunnen dat gewoon. Om geld te besparen hebben we gekozen voor een budget vloer van de Praxis (caramel eiken) en deze is gemakkelijk in elkaar te klikken. Dat het goedkoop was, is trouwens totaal niet te zien. Top koop!

En toen kon eindelijk ook het bed naarboven 🙂

En wat blijkt weer? Het bed is iets te groot voor de al ruime slaapkamer. Super grappig! Dus dat werd een ritje naar mijn ouders om daar een bed te ‘lenen’. Gelukkig kleurt de oranje ombouw super mooi in onze groene slaapkamer. Met mijn favoriete dekbedovertrek erop is het heerlijk slapen in onze nieuwe slaapkamer. Welterusten ♡

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights