Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenDit kost een verbouwing nu echt!

Dit kost een verbouwing nu echt!

“Wat kost een verbouwing nu eigenlijk?” Een hele goede vraag! Want het is goed om te beseffen dat een verbouwing je veel gaat kosten. Wat precies? Dat ligt natuurlijk aan wat voor soort verbouwing je in gedachten hebt. Hieronder heb ik onze 7 kostenposten voor je op een rijtje gezet. 

1 – Tijd

“Zijn jullie nou nog niet klaar?” Nee, nee en nog eens NEE! Wij zijn nog niet klaar met verbouwen, want een verbouwing kost tijd. Veel tijd! Soms een half jaar, soms twee jaar en soms wel vijf. Dit ligt er natuurlijk aan hoe groots je iets aanpakt, maar het is gewoon niet zo simpel. En als je het hele huis stript van daklat tot vloerbalk dan is dat zeker niet binnen een maand gepiept. Of je neemt een dure aannemer aan, maar dan moet je ook net het geluk hebben dat ze voor de bouwvak klaar zijn. Anders kan je alsnog een paar maanden extra wachten. Daar gaat je tijd …

2 – Energie

Van de klussers, maar ook van jezelf. Elke vrije minuut gaat in de verbouwing zitten en waarschijnlijk kan je ook over niets anders meer praten. En geloof mij: als je heel de dag gewerkt hebt en dan ’s avonds met de verfkwast heen en weer moet, dan ben je gewoon op! In een verbouwing zal je leven dan ook vooral bestaan uit werken, klussen en slapen. Oh, en ergens tussendoor nog eten 🙂 Verbouwen kost energie, dus een energieke maaltijd is zeker nodig op zijn tijd.

3 – Geld

Verbouwen kost nu eenmaal geld. Die nieuwe badkuip of een nieuwe vloer krijg je immers niet gratis (ik in elk geval niet). Daarbij komen daarbovenop de kosten van manuren, bouwmaterialen, vergunningskosten, gereedschapshuur en zelfs kwasten kunnen flink aantikken. Zo ben ik al minimaal 100 euro kwijt aan kwasten en dat is dan nog zonder de verf! Zorg er dus voor dat je goed rekening houdt met de kosten van een verbouwing, want het kost je bakken met geld.

4 – Inspiratie

Inspiratie? Jazeker, ook dat is nodig om te gaan verbouwen. Zonder een idee is een verbouwing namelijk nutteloos. Dan heb je straks alles plat en kaal … weet je niet eens welke kleur je op de muur wenst. Ik zit een klein beetje in zo’n dilemma en ik moet toch eens snel gaan kiezen. Help! Heb jij ook geen inspiratie? Kijk dan eens op pinterest. Hier zijn genoeg leuke woonideeën te vinden.  Of laat je inspireren door ons Zeeuws huisje.

5 – Je relatie

Oké, ik overdrijf misschien een beetje en maak je niet ongerust: alles is pico bello tussen ons! Maar voor de mensen die vroeger naar Het Blok keken op tv, weten precies wat ik bedoel. Een verbouwing is stressvol en brengt gezeur met zich mee. We weten allemaal dat zoiets niet de ideale situatie is om romantisch samen te zijn. Ik bedoel: zie jij het allemaal wel rooskleurig in als je net ‘gedoucht’ hebt in een teiltje en daarna in een stoffig bed kruip op de grond met om je heen overal gereedschap? Soms vonkt het dan ook tussen jou en je partner. Of misschien kan je hem op sommige momenten wel vermoorden enkel en alleen omdat jij jezelf weer eens op de vinger heb geslagen met een hamer en natuurlijk is dat dan zijn schuld … Sorry liefje!

6 – Doorzettingsvermogen

Hoe beu en gefrustereerd je misschien ook bent: hou vol! Jullie zijn al zover gekomen, dat je beter nu helemaal kunt doorzetten. Plus als je na een tijdje stopt, dan is alles voor niets geweest. Ga dus door en zet door. Misschien wist je net als ons niet waar je aan begon (misschien had je dan beter eerst deze blog kunnen lezen 😉 ) maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Schouders eronder, misschien even een dagje ertussenuit en weer vol goede moed doorzetten. Want de echte doorzetters, verbouwen de mooiste huizen. You go girl!

7 – bloed, zweet en tranen

En zweten zal je! Hoogstwaarschijnlijk zal je ook een keer bloed zien (hallo spijker in mijn been of zaag in mijn hand) en wellicht ook een traantje laten (want jeetje dat doet pijn). Maar geloof mij: het is het waard! Elke seconde tijd, elke druppel zweet, elke ruzie en elke eurocent. Wanneer je eenmaal resultaat ziet, weet je weer waarvoor je het doet. Een verbouwing is misschien zwoegen, maar aan het eind komen al je wensen uit!

Ik heb dat bijvoorbeeld nu met onze badkamer. Wow! Wat is die mooi geworden ♥. Daar doe je het toch voor?

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

tags:

Ook leuk voor jou

badkamerverbouwen

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights