Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Wat heb je nodig voor je reis naar Cuba?

Ben jij een reis naar Cuba aan het plannen? Lees dan voor je vertrekt naar Cuba ook echt even deze blog. Naast een vliegticket, moet je namelijk nog veel meer documenten mee nemen op reis. Oh en vergeet ook je inentingen niet.

Voor vertrek regelen:

Naast een vliegticket, een mooie route en een slaapplek zijn er nog een paar dingen die je echt niet mag vergeten om voor vertrek te regelen.

Paspoort

Wanneer je gaat reizen buiten Europa, moet je nu eenmaal een paspoort hebben. Dit is dus de must-have nummero uno als je op reis gaat. Check voor Cuba ook altijd even wanneer je paspoort verloopt. Bij het verlaten van Cuba moet jouw paspoort namelijk nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Verzekeringen

Als je naar Cuba gaat, moet je ook een zorgverzekering hebben. Nu hebben wij dat allemaal wel en hebben we zo’n mooi pasje als bewijs. Bij de douane nemen ze niet altijd genoeg met ons pasje, dus vraag ook even een Engelstalige verklaring van je verzekeraar. Hierop moet ook altijd de aankomst- en vertrekdatum staan, maar de meeste zorgverzekeraars weten dat wel. Heb je dit bewijs niet bij en vragen ze er wel om? Dan kunnen ze je verplicht een ziektekostenverzekering laten kopen op de luchthaven in Cuba en dat is gewoon zonde van je geld.

Inentingen

Maar om niet ziek op reis te worden is het sowieso slim om even je inentingen te halen bij de GGD. Voor Cuba wordt aangeraden om je te vaccineren tegen hepatitis A, buiktyfus en DTP. Daarnaast komen op Cuba rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts) voor. Kijk dus uit met straathonden en spray je goed in met DEET.

Visum

Net als de meeste landen buiten Europa moet je ook voor Cuba een visum hebben om het land in te komen. En als je via Amerika vliegt, dan moet je ook daarvoor een visum regelen. Een visum voor Cuba kan je natuurlijk aanvragen bij het consulaat in Den Haag of – net als ons – via CubaVisa. Zij verzorgen snel en eenvoudig een geldige toeristenkaart voor 30 dagen. Ook als je via Amerika naar Cuba reist.

Niet vergeten in te pakken:

Naast bovenstaande papieren zijn er nog een paar dingen die niet mogen ontbreken in je backpack.

Spaans woordenboek

Het viel mij op dat maar weinig mensen in Cuba ook een woordje Engels konden. Een Spaans woordenboekje is daardoor zeker handig om mee te nemen. Zo kan je toch dat busticket regelen of vragen waar je ergens een hapje kunt eten.

Wereldstekker

Opladen? Stroom? Dan heb je in Cuba een wereldstekker nodig. Ze hebben daar namelijk Amerikaanse stopcontacten, je weet wel, zo eentje met twee platte pinnetjes. Met deze wereldstekker kan jij je telefoon, tablet en accu’s tegelijkertijd opladen. Handig!

Moneys!

Normaal neem ik niet graag een zak contant geld mee, maar in Cuba moet je wel. Je vind in Cuba namelijk weinig pinautomaten en nog minder met daarin geld. Ook bleek de pinautomaten mijn pinpas of de creditcard niet te accepteren. Hmm.. met een VISA kaart kan je overigens wel geld opnemen, maar met een MasterCard dus niet. Wisselen is daarom dus een stuk handiger en ook nog eens goedkoper (je betaald immers flink wat centjes om geld te pinnen in het buitenland). Neem dus genoeg contant geld mee voor heel je reis en verstop het op verschillende plekken in je bagage en je moneybelt.

Camera

Cuba is een enorm fotogeniek land, dus je camera mag je echt niet vergeten! En neem ook genoeg memory kaartjes mee. Je blijft hier namelijk maar plaatsjes schieten 😉


Meer tips voor jouw reis naar Cuba?
Wat heb je nodig voor je reis naar Cuba?
Ben jij een reis naar Cuba aan het plannen? Lees dan voor je vertrekt naar Cuba ook echt even deze blog. Naast een vliegticket, moet je namelijk nog veel meer documenten mee nemen op reis. Oh en vergeet ook je inentingen niet!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights