Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Waarom wij hebben gekozen voor een douchebak

Ondanks dat wij een super gave tegelvloer hebben in de badkamer, hebben wij er toch voor gekozen om een douchebak te nemen voor onze inloopdouche. Want hoe mooi zo’n tegels ook zijn, een douchebak was in ons geval de beste keuze.

Mijn ouders en zus hebben allebei een inloopdouche met een doorgetrokken tegelvloer in de badkamer. En toen wij de badkamer gingen verbouwen heb ik hen uiteraard naar hun ervaringen gevraagd. De conclusie: beter namen wij een douchebak.

De voordelen van een douchebak

Één van de grootste voordelen is dat een douchebak precies genoeg afloopt om het water weg te laten lopen. Mocht je kiezen om de tegels door te trekken in je inloopdouche, dan moet je rekening houden dat ook je tegels een beetje schuin lopen richting je douchegoot. Mocht dit net niet genoeg zijn, dan loopt het water zo je badkamer in. Zowel mijn zus als ouders kennen dit probleem iets te goed. Mijn ouders hebben in hun inloopdouche zelfs nu een smalle drempel geplaatst om het water tegen te houden. Met onze douchebak hebben we hier echter totaal geen last van en gaat het water gewoon richting het putje.

Daarbij kan een tegelvloer in de douche nogal glad zijn. Denk maar aan de tegels bij het zwembad. Niet zo fijn met kinderen die de douche in rennen. Nu heb je douchebakken met anti-slip, maar die hebben wij zelf niet gekozen. Gelukkig doet een badmatje wonderen.

Sommige tegelvloeren zijn nogal kalkgevoelig. Dit betekent dat je na elke douchebeurt aardig wat schoonmaakwerk hebt. Een douchebak uit sanitair acryl of solid surface is makkelijk schoon te houden en hygiënisch. En ook een bonus: geen lekkages door een kapotte voeg tussen de tegels!

Nog een reden voor ons om voor een douchebak te kiezen was geld. Wij bespaarden met onze keuze aardig wat uit. Onze Portugese designtegels zijn namelijk niet de goedkoopste. Hoe minder we hoefden te tegelen, hoe goedkoper. Helemaal als je kiest voor een budget douchebak.

Meer wooninspiratie & tips voor de badkamer:

Een douchevloer: mooi en praktisch

Nu denk je misschien bij douchebakken aan zo’n ouderwetse bak, waar je echt in moet stappen. Tegenwoordig zijn er echter ook vlakke douchebakken, die ook geschikt zijn voor ‘inbouw’. Dit betekent dat je eigenlijk geen instap hebt en net als bij een tegelvloer zo in je douche loopt. Ook bij hebben een vlakke douchebak oftewel douchevloer in onze douche. Ik vind het helemaal fantastisch! Zowel in het weglopen van water als het schoonhouden. En zelfs met onze drukke tegelvloer, valt de douchebak helemaal niet op.

Tip: er zijn ook vlakke douchebakken van steen. Deze zijn perfect te combineren met je eigen tegels en geven een prachtige uitstraling aan je badkamer.

Ondanks dat wij een inloopdouche hebben, hebben wij ook nog een douchedeur. Dit komt omdat wij een kleine badkamer hebben en de kans groot was dat we dan na elke douchebeurt een natte toilet hadden. Door de douchewand en -deur om de douchevloer hebben wij geen waterballet in de badkamer. Ideaal!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

badkamerverbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights