Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Waarom wij kozen voor een kurkvloer

Posted on 3 min leestijd 1437 views

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Dan weet jij vast ook dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. Van parket tot pvc en van laminaat tot een gietvloer. Wij kozen uiteindelijk voor een kurkvloer en hieronder vertel ik je waarom.

Laat ik eerst beginnen waarom we überhaupt opzoek moesten naar een nieuwe vloer. Oorspronkelijk lag er in onze woonkamer een prachtige houten vloer. Die vloer was werkelijk een van de redenen dat we dit huis kochten, maar toch moest deze eruit.

De oorspronkelijke houten vloer heeft de verbouwing niet overleefd.

De vloer wilden wij namelijk verlagen en de houten vloerplanken hebben deze klus niet overleefd. Daarbij gingen we aanbouwen en ik wilde graag de vloer doortrekken naar de keuken. Dus tja.. dan maar een nieuwe vloer.

Waarom dan geen nieuwe houten vloer?

Mijn eerste keuze was eigenlijk een echte houten vloer terugleggen. Echter bleek een houten vloer echt wel prijzig te zijn. Per m2 kan je gerust rekenen op zo’n 60 euro. Nou reken maar uit! En dan was dit nog de goedkoopste optie. Al is het wel echt super mooi en sfeervol!

Waarom geen laminaat?

Daarna heb ik nog even gekeken naar laminaat, maar ik vond dus echt niets mooi. Ja, ik weet het, ik ben moeilijk. Het miste gewoon voor mij dat echte hout effect en daar had ik natuurlijk helemaal mijn zinnen opgezet. Al is dit vaak wel de meest budgetvriendelijke optie.

Waarom geen beton of gietvloer?

Een betonvloer ging niet (we mochten immers ook geen beton storten) en een gietvloer vond ik te “effen”. Ook heb ik nog even gekeken naar PVC vloeren, maar daar heb ik me eigenlijk totaal niet verder in verdiept. Ik wilde gewoon hout!

En waarom dan wel een kurkvloer?

Maar toch ging ik even kijken naar kurkvloeren. Mijn zusje heeft dit namelijk in haar slaapkamer en dat voelt stiekem toch wel erg prettig aan voor mijn blote voetjes. Dus wij richting België naar een kurkvloerenboer en met diverse folders ging ik weer naar huis.

De voordelen van kurk

Nu blijkt kurk een opmerkelijke slimme keuze als je kijkt naar vloeren. Het werkt namelijk isolerend, het voelt warm en zacht aan (ja ja ook kinderen vallen zachter), is geluid dempend, onderhoudsarm en ook uitstekend geschikt voor in de keuken. Een kurkvloer is namelijk waterbestendig en vuilafstotend.

Wat me uiteindelijk helemaal over de streep trok was dat de vloer net lijkt op hout. De kurk heeft namelijk een pvc toplaagje met hout look. Beter! Zo heb ik én een warme vloer én een houten vloer! Maar dan van kurk 🙂

De prijs scheelde trouwens niet veel met een echte houten vloer (we betaalden zo’n 38 euro per m2), maar de voordelen van een kurkvloer maakten daarin echt het verschil.

En daarom kozen wij dus voor een kurkvloer

Dus ook al wilde ik in eerste instantie een echte houten vloer, werd het uiteindelijk dus toch een kurkvloer. En daar ben ik nog steeds erg blij mee. Het krast niet zo als een houten vloer en ik hoef deze kurkvloer niet elk jaar op te schuren en opnieuw te lakken. Gewoon even stofzuigen en een dweiltje, en de vloer is weer stralend mooi!

Die kurkvloer leg je overigens gemakkelijk zelf. Hier lees je hoe je dat doet »

Kurkvloer met houtlook
Onze kurkvloer
Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Een korte stop in Huay Xai
Waarom wij kozen voor een kurkvloer