Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Voedingen en slaapjes baby: ons ritme met 3 maanden

Hoera! Onze dochter is 3 maanden oud en een echt een heerlijke baby. We zijn namelijk begonnen vanaf 2 maanden met een redelijk vast voedingsschema en slaapritme. En ze doet het hier super goed op! Ze slaapt nu zelfs in haar eigen bedje in haar babyhoekje. Benieuwd naar ons ritme met een baby van 3 maanden? Lees dan snel verder.

De eerste periode hebben wij veel op verzoek gevoed, maar al snel vond ik het fijn om de voedingen iets meer op de klok te geven. Ik wachtte dus niet altijd totdat ze zelf wakker werd, maar legde haar dan gewoon alvast aan de borst. Met 2 maanden oefenden wij weer verder met de fles. Aangezien het einde van mijn verlof in zicht kwam, probeerde ik alvast een borstvoeding af te bouwen. Ook daarom vond ik een soort ritme in de voedingen prettig. Het voedingsschema hebben wij dan ook opgebouwd vanaf de 2 maanden en met 3 maanden werkte dit voor onze baby perfect!

Ons voedings- en slaapschema – baby 3 maanden

  • 06:30 uur: 1ste voeding
  • Slaapje van dik anderhalf tot 2 uur
  • 11:00 uur: 2de voeding
  • Slaapje van dik anderhalf tot 2 uur
  • 15:00 uur: 3de voeding
  • Slaapje van dik anderhalf tot 2 uur
  • 19:00 uur: 4de voeding
  • 20:00/20:30 uur: wassen, pyjama aan en naar bed
  • Nachtvoeding op verzoek: 5de en eventueel 6de voeding (vaak rond 01:00 uur)
  • 06:30 uur: wakker worden en 1ste voeding

Dit is echt ons voedings- en slaapschema van onze 3 maanden oude baby. Het schema is slechts een voorbeeld. Er zijn ook baby’s van 3 maanden die nog maar 4 keer een voeding nodig hebben of die minder slapen. Gebruik dit schema dus enkel als inspiratie en kijk wat jouw eigen baby nodig heeft.

Wakkertijden

Iets waar ik vroeger geen weet van had: wakkertijden. Aangezien onze zoon een hele slechte slaper was/is, let ik met onze dochter veel meer op slaapsignalen en ook wakkertijden. Met 2 maanden hielden wij een wakkertijd aan van 60 tot 90 min aan. Nu met 3 maanden houden we rond de 90 min aan. Deze tijd gaat in zodra ze wakker wordt tot het moment we haar naar bedje brengen. Dit is dus inclusief de tijd voor het voeden.

Ritme

Het is goed om te weten dat baby’s van 3 maanden zelf al een biologisch ritme hebben ontwikkeld. Je kan dan dus ook een dag- en nachtritme aanleren, waarbij een fijn slaapritme en voedingsschema kan helpen. Toch kan het zijn dat jouw baby daar minder aan toe is. Zelf hebben mijn twee kinderen er juist baat bij gehad én ikzelf ook om een soort richtlijn te hebben. En ik weet niet of het toevallig is, maar sinds ik nu veel meer let op wakkertijden gaan de slaapjes echt super.

Regeldagen

Waarschijnlijk zal de komende tijd dit ritme weer op de schop gaan. Met ongeveer 3 maanden heb je namelijk de zogenaamde regeldagen. En.. de beruchte vier maanden sprong komt eraan. Daar kijk ik dus echt niet naar uit..

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights