Tranquil Dawn: de kleur van het jaar 2020

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Tranquil Dawn is de kleur van 2020! Tenminste als het aan Flexa ligt. De groengrijze tint met een blauwe ondertoon doet een beetje denken aan het populaire Early Dew, maar is net wat lichter. Het bijzondere is vooral dat de kleur zich aanpast afhankelijk waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is.

De kleur Tranquil Dawn is dus een zachte lichte tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Ook straalt het een kalmte uit in het interieur en brengt balans in huis.

Tranquil Dawn in jouw interieur

Deze interieurkleur is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in leent de kleur zich goed. Het is tevens een kleur die perfect is toe te passen op het plafond.

Combineer kleur!

Daarbij heeft Flexa in totaal vier kleurpaletten ontwikkeld voor 2020: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Heleen van Gent, Kleurexpert van Flexa legt uit dat elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk combineren in elke woonstijl. De Flexa Kleurentrends 2020 paletten zijn hier namelijk speciaal voor ontworpen.

Zelf ben ik vooral verliefd op het palet ‘A home for creativity’. In dit palet gaan namelijk het oude en nieuwe hand in hand en maken de kleuren dit interieur eclectisch met een creatieve uitwerking. Hier in huis ben ik daar ook helemaal van en kan mij hierin dus goed vinden.

Daarbij versterkt het palet dit gevoel en omarmt je met warme, rijke, volle tinten die teruggrijpen naar het verleden zoals oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn en Cosmic Glory brengen verlichting in dit palet. In deze trend wordt gebruik gemaakt van hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden. De kleuren uit dit palet doen je denken aan de horizon tijdens een warme herfstdag.

En precies dat is waar ik aan denk bij een zonsopgang: die prachtige warme gloed! Overigens ben ik nog steeds verbaast dat Flexa niet koos voor een kleur van het jaar dat warmer is, zoals de trendkleur Terra Cotta. Gelukkig vind je deze kleur wel terug in het kleurenpallet.

Kleurentesters

Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan is Tranquil Dawn en de andere kleuren in de kleurpaletten vanaf 10 september 2019 als Flexa Kleurtester verkrijgbaar via de Flexa website en in de verfwinkel. De kleuren zijn verder beschikbaar als Flexa Kleurtester (online) en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

Foto’s: Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.