Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Traktatie DIY: hap hap krokodil

Dit jaar was het eindelijk zover: ik mocht een traktatie knutselen voor de verjaardag van onze zoon op het kinderdagverblijf. Gek eigenlijk hoe je ergens naar vooruit kunt kijken, wat stiekem best veel werk kan zijn. Daarom heb ik het mezelf lekker makkelijk gemaakt met een super leuke – en coronaproof – krokodillentraktatie.

Natuurlijk moest de traktatie coronaproof zijn en dat betekent vooral dat het eten voorverpakt moet zijn. Je kan daarbij denken aan doosjes rozijntjes, knijpfruit, schatkistjes of een zakje smoeltjes. Maar alleen even bij de supermarkt wat zakjes halen, voelde wat te simpel. Ik wilde er dus graag iets simpels bij knutselen. Nu is onze zoon momenteel helemaal gek op de animatie van Rita & Krokodil. Logisch dat ik daarom ging voor een hap hap krokodil, want ja, deze krokodillen kunnen bijten!

Wat heb je nodig?

  • Groen en wit knutselpapier
  • Wit papier
  • Lijmpistool
  • Hobbylijm
  • Schaar
  • Kartelschaar
  • Zwarte stift
  • Wasknijpers
  • Wiebeloogjes

Zo maak je een hap hap krokodil

Stap 1

Print dit sjabloon van de Jumbo uit op het groene knutselpapier en knip de de vormpjes van de krokodil uit. Trek vervolgens het hoofd meerdere keren over op het witte papier en knip dit ruim uit met de kartelschaar (of teken er tanden aan en knip het dan uit)

Stap 2

Plak nu het groene hoofd van de krokodil op het witte hoofd met tanden. Vervolgens plak je de wiebeloogjes op het hoofd van de krokodil en teken je de neusgaten met de zwarte stift.

Stap 3

Teken met stift strepen of stipjes op het lijf van de krokodil. Vouw vervolgens de staart op als een harmonica.

Stap 4

Plak met het lijmpistool de wasknijper op het lijf van de krokodil en plak daarna het hoofd ook op de wasknijper. Even laten drogen en je krokodil bijt zich lekker vast in je zakje smoeltjes (of ander koekje/snoepje).

Variatietip: met hetzelfde sjabloon maak je gemakkelijk een draak! Daarvoor heb je enkel nog wat rood papier nodig voor een tong of vuur. Plak deze op het lijfje en tadaa: je hebt een traktaties voor echte stoere ridders!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.