Tesa strips verwijderen: zo doe je dat zonder schade!

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Hoe ideaal is dat: van alles ophangen aan de wand, zonder te boren! Het kan dankzij de tesa Powerstrips. Maar wat als je iets anders op een andere plek wilt hangen? Beschadig je dan de muren niet bij het verwijderen? Trek je geen verf of stucwerk mee? Het antwoord: nee! Zolang je het op onderstaande manier doet.

Onze IXXI, de fotowand bij de eettafel en mooie DIY wanddeco hing ik in de woonkamer allemaal op met de tesa zelfklevende spijkers met powerstrips. Ideaal! Want zo hoefde ik niet te boren én je kun ze gemakkelijk verwijderen zonder gaten achter te laten. Toch trok ik de eerste keer een stuk stuc mee van de muur. Oeps!

De beste manier om tesa strips te verwijderen

Ondertussen heb ik de beste manier geleerd om de tesa plakstrips te verwijderen: zonder schade aan de muur! De truc is om het niet-klevende – vaak blauwe – lipje langzaam recht naar beneden of boven te trekken langs de wand. En dus absoluut niet van de muur af!

beste manier tesa plakstrips verwijderen

Ook is het handig om de klevende spijker of tesa haak met de andere hand wat aan te drukken tegen de muur aan. Anders kan deze immers wegschieten en alsnog je verf of stucwerk beschadigen (of in je oog vliegen).

Oh, en mocht je strip breken.. dan is alsnog de kleefkracht van de strip al zo zwak, dat je de spijker dan voorzichtig er af kan trekken.

Mocht je jouw kunstwerk nu zo opgehangen hebben dat je geen verwijderlip meer zie? Dan kun je met een plat schilmesje voorzichtig de strip lospeuteren. Dit heb ik gedaan bij de fotolijsten en ook daar zag je naderhand niets meer van.

Ps. ik heb het dus al meerdere keren op verschillende manier getest op onze gladgestucte muren die ik geverfd heb met normale muurverf. Op onze muur zie je nu geen enkele sporen meer van waar de spijker gezeten heeft.

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.