Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Terugblik op 2017

Het einde van het jaar komt er aan en dan zie je opeens overal lijstjes opduiken. Want wat waren nu de grappigste, mooiste en leukste momenten/blogs/foto’s/vul maar in. Ook ik heb me er nu schuldig aan gemaakt, maar stiekem is het ook leuk om even terug te blikken en te vertellen over mijn 2017.

2017 is namelijk een speciaal jaar geweest. Zo maakte ik in juli de overstap naar mijn eigen blog, waar ik lief en leed met jullie deel. En natuurlijk de verbouwing!

Het jaar begon in de koud. We sloopten namelijk de keuken er helemaal uit en toen zaten we zonder cv-ketel :O Oh, en een gat in de muur. Oh, en ook geen warm water meer. Dat werd weer douchen en eten bij mijn schoonouders.

Meer lezen? Check dan hier de blog: Keuken gesloopt!

In maart waren we dan opeens op tv te zien. Nederland Verbouwt is namelijk meerdere keren langs geweest om onze verbouwing te volgen. Hierboven kwamen ze kijken hoe wij nu eigenlijk de afwas deden zonder keuken en warm water. Nou, in bad dus!

Bekijk hier de blog: Ons huis (en wij) op TV!

In april begonnen we met het bouwen van de nieuwe buitenmuren. Dat was een klusje zeg! Iets wat ik echt never nooit zelf had gekund. Ik bedoel maar: metselen, fundering leggen, beton storten, vloerverwarming erin en nog meer metselen. En dan ook nog een dak erop. Het duurde even, maar dan heb je ook wat.

Onze nieuwe ketel

Want in mei kon dan eindelijk weer een cv-ketel geïnstalleerd worden en hadden we dus ook weer warm water!

Lees ook de blog: We hebben weer water!

In juni en juli gingen de werkzaamheden gewoon verder. De stucplaten gingen ertegenaan en de keuken kreeg steeds meer vorm. Toen begon heel het ‘welke lampen’ debacle. Het beste was misschien wel dat de keuken gestucd werd. Wat een verschil zeg!

In augustus gingen we verder met de keuken. Verven, vloertje leggen en natuurlijk ook de keuken bestellen. Want ja, in augustus was ik er eindelijk uit hoe de keuken eruit moest komen te zien.

Zie ook: De keuken is besteld!

We gingen dus vooruit, maar persoonlijk zat ik in een dip. Ik was namelijk op! Maar dat is ook niet gek na twee jaar verbouwen. Halloww!! Daar zit je dan zonder een fatsoenlijke keuken op een brak bankje in het stof. Niet echt iets waar je heel vrolijk van wordt kan ik je vertellen.

Wil je hier meer over lezen? Mijn persoonlijke biecht lees je op: Twee jaar wonen in een klushuis – ik ben op!

Als verrassing kwam mijn papa in september de bank brengen om mij een beetje op te vrolijken. En wat een verschil was dat! Ons huisje werd steeds meer een thuis. Ik kon zelfs wat kaarsjes neerzetten en steeds meer ons huis inrichten. Best thing ever!

Neem ook een kijkje binnen en zie onze groene bank

Paco is super blij met dat de vaatwasser werkt!

In oktober werd dan (eindelijk) de keuken geleverd! Moet je voorstellen dat we in februari al de oude keuken eruit hadden gesloopt. Ik ben helemaal dol op onze nieuwe keuken en Paco is super blij met de vaatwasser. Geen afwas meer in bad 😛

Lees meer over onze nieuwe keuken op: Huis update: onze nieuwe keuken is bezorgd

In november namen we een breek van de verbouwing en vertrokken we naar Thailand en Laos. Wat een prachtige reis hebben wij gemaakt en wat hebben we genoten. Natuurlijk deel ik ook onze avonturen daar op deze blog. Want hoe graag ik ook thuis ben, reizen is geweldig!

De eerste reisverslagen staan al online en hier lees je over onze eerste Twee daagjes in Vientiane

diy zelf kerstkrans maken dennentakken

Na de vakantie voel ik me al veel meer thuis in ons klushuis. Al kan ik het eigenlijk geen klushuis meer noemen. Het is namelijk bijna helemaal af! En nu heb ik tijd over om weer wat meer te knutselen. Met de kerst in aantocht heb ik in december dan ook een paar DIY projectjes (af)gemaakt en met jullie gedeeld.

Hebben jullie bijvoorbeeld deze mooie shampooflessen of Kerstkrans gezien?

We begonnen het jaar dus zonder keuken en met een groot gat in de muur en eindigen 2017 op de bank met een prachtige keuken. Het duurde even, maar uiteindelijk is 2017 een mooi jaar geweest met bijzondere, moeilijke, prachtige en grappige momenten.

Mag 2018 ons en jullie nog meer mooie momenten brengen, leuke DIY’s en inspiratie.

Tot in het nieuwe jaar!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

10 reacties

 1. Desiree
  30 december 2017

  Wat een jaar weer! Knutselen klinkt beter dan klussen?

  • Grace
   30 december 2017

   Ja!!! Dat vind ik dus ook ?

 2. Bryan
  4 januari 2018

  Lijkt mij een druk en zwaar jaar! Maar dat doen jullie goed! Veel succes in 2018

 3. Saskia
  4 januari 2018

  Ow, wat een klus zeg! Wij hebben dit jaar ook wat klussen in huis aangepakt (en eigenlijk nog steeds bezig met kleine dingen) maar zo grondig als dit… nee. Kan me voorstellen dat je er even doorheen zat zeg.

 4. Froukje
  4 januari 2018

  Leuk om die vooruitgang te zien! Nu lekker gaan genieten!?

 5. Melissa
  4 januari 2018

  Heerlijk knutselen. En wat tof dat je in thailand bent geweest. Wil ik ook graag nog heen.

 6. Beau Bewust
  5 januari 2018

  Wauw wat een klus! Nu genieten en een fijn 2018!

 7. Lynn
  5 januari 2018

  Wat een leuke momenten in 2017! Een goed 2018 gewenst!

 8. Ah, zo leuk om te lezen! Happy 2018 🙂

 9. Eva
  6 januari 2018

  Wat fijn om zo terug te kijken! En heerlijk dat je nu een lekker knus huisje hebt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights