Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

1 jaar in ons klushuis: een terugblik

Joepie we hebben iets te vieren! Het is namelijk een jaar geleden dat we de sleutel van ons nieuwe huis kregen. En we hebben sindsdien niet meer stil gezeten. Een mooi moment dus om even stil te staan dat wij al 1 jaar in ons klushuis wonen en wat er allemaal is veranderd. Vandaag daarom ook een terugblik op één jaar klussen.

Verliefd worden op een klein monumentje

Toen mijn vriend vroeg of ik wilde samenwonen in Zeeland, was ik niet gelijk enthousiast. Maar dat veranderde mede door het zien van alle leuke, schattige en oude huisjes die hier te vinden zijn. Zo ook het straatje waar we nu wonen. Dit oude arbeidersstraatje ligt zelfs op de route van stadswandelingen en bijna elk huisje heeft een leuk schildje op de voorgevel. Met mijn liefde voor oude en karakteristieke huisjes en het centrum om de hoek, was dit absoluut mijn favo straatje om te gaan wonen. We hebben dan ook meerdere huisjes hier bezocht en uiteindelijk verliefd geworden op eentje: ook al was dit geen liefde op het eerste gezicht. Maar stiekem ook wel, maar wilde ik gewoon nog niet toegeven 😉 Na het bekijken van een ander huis (want wellicht is het gras groener bij de buren) wist ik het zeker en toen hadden wij binnen een paar uur ons eerste huis gekocht. Yeah!

Slapen in de woonkamer

Enkele maanden later kregen we de sleutels en kon het klussen beginnen. Oh, en we gingen er ook al wonen, want dat scheelde weer twee huurwoningen. Daardoor sliepen we in de woonkamer, terwijl boven flink gewerkt werd. Het eerste wat we deden was een gipsen wandje slopen. Dat gaf al direct meer ruimte en dat hadden we nodig. Dat was in september. Pas met de kerst konden we het matras naar boven verplaatsen en hadden we beneden plek voor onze eerste echte kerstboom samen.

Lees ook: We slapen weer boven! »

Geen douche of bad

Boven lag verder nog alles plat en daardoor hadden we ook geen douche of bad. Hoe we dat overleefd hebben? Heel veel douchen en badderen bij familie en vrienden. Maar ook een ouderwets teiltje deed het prima om me weer fris en fruitig te voelen. Na een aantal maanden was ik het echter wel echt beu en wilde ik niets liever dan in mijn eigen huis mezelf gewoon te kunnen wassen. En dan bedoel ik fatsoenlijk douchen of in bad gaan. Het heeft meer dan een halfjaar geduurd, maar direct toen het bad stond, ben ik erin gesprongen. Maar wel voorzichtig want toen was de badkamer nog niet eens getegeld of wat dan ook. Weer een tijd later kon ik ook eindelijk douchen en jeetje: wat was dat heerlijk!

Lees ook: We hebben weer water! »

Stapje voor stapje

Stapje voor stapje werd de bovenverdieping steeds meer ons plekje. In de slaapkamer staat nu een echt bed en een grote kledingkast, de logeerkamer is ingericht met een bureautje en heeft ook een handige opbergzolder, de badkamer is helemaal af en ik ben nog steeds dolblij met onze groene schuurdeuren boven. Eigenlijk is de bovenverdieping zo goed al klaar! Op wat kleine klusdingetjes na, maar ach, daarmee hebben we geen grote haast.

Lees ook: Onze logeerkamer in New York blauw»

Naar beneden!

Liever focus ik me namelijk nu op de benedenverdieping en dat is nog een hele klus! Want tja, we zijn al een jaar bezig met boven en ik kan me voorstellen dat beneden ook nog wel een jaar gaat duren. Al hoop ik natuurlijk van niet. We zijn in elk geval al druk bezig met het toilet beneden en de hal. Daarna op naar de woonkamer, de trap en daarna nog de keuken. En ook al zag ik het een paar maanden geleden even echt niet meer zitten, ik heb er nu weer volop zin in! Want ons huisje wordt zo mooi! (vind ik dan) Mooier kon ik het echt niet dromen ♡

Laat het tweede jaar in ons klushuis maar komen! Wij gaan er weer tegenaan 🙂

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights