Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Warschau: Chopin en het Oude centrum

Ik ben dus laatst samen met mijn papa een stedentrip gemaakt naar Warschau. De eerste dag genoot ik van klassieke muziek in een park, was de Paus op bezoek en vonden we een weg naar het oude centrum.

Onze eerste dag in Warschau

We vlogen om 12:15 vanuit luchthaven Charleloi richting de luchthaven Chopin bij Warschau. De vlucht duurde ongeveer twee uurtjes, dus we waren er zo en lekker op tijd. Voor 3 uur ’s middags waren we al ingecheckt bij ons Ibis hotel en konden we ons even oriënteren waar we zaten op de kaart. Op de luchthaven had ik een toeristen boekje meegenomen met de top 10 van Warschau en hierin las ik dat om 4 uur er een gratis klassiek concert te horen was in het Lazienki park. Op naar de taxi!

Stedentrip Warschau Dag 1 Chopin

We kwamen precies op tijd aan en konden nog een plekje vinden aan het water. Na een poosje genoten te hebben van de geschreven noten van Chopin, wandelden we verder door het park en kwamen schattige eekhoorntjes tegen. Ook genoten we van een ijsje en de mooie gebouwen in dit park/museum.

Warschau Lazinki Park Go Gracy

Na genoten te hebben in dit park pakten we de bus richting Ogród Saski waar je naast het plein een groot park vindt en ook het graf van de onbekende soldaat. We hadden net de wisseling van de wacht gemist (zag de soldaten nog wel weglopen) en vonden het nu wel tijd voor een drankje. Ik had ook echt dorst en we gingen even zitten op een klein strandje bij het park.

Op naar het oude centrum! We hadden bedacht alvast een klein rondje te doen in het oude centrum en daar iets te eten. Maar natuurlijk moest ik eerst even op de foto met Chopin 🙂

In het oude centrum zagen we vooral heel veel typisch Pools eten. Maar eerlijk gezegd, zag dat er niet echt lekker uit. Dus liepen we richting het Nationaal Theater waar in de buurt het leuke eettentje Sketch zit. Hier bestelde ik een heerlijke banaan-peer smoothie en een Club Sandwich. Echt even smullen! En het vulde ook super goed. Jammie!

Om nog wat calorieën te verbranden liepen we daarna via het oude centrum naar het nieuwe centrum. Op onze route kwamen we nog heel veel typische gebouwen tegen, liepen we nog een kerk in en stuitten uiteindelijk op een muur. Natuurlijk moest ik hier op klimmen! Maar wat was het eigenlijk? Toen kon ik het niet vinden op de kaart, maar mijn vader had gelijk: het was een oude bastion van de stadsmuur en één van de hoogtepunten van een stedentrip naar Warschau. (Oeps, ik had me blijkbaar toch iets beter kunnen inlezen voordat we vertrokken)

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

12 reacties

 1. Sofie Katelijne
  9 maart 2017

  Den enige stad die ik al bezocht heb in Polen is Krakau, echt een aanrader! Warschau ziet er op jouw foto’s ook echt de moeite uit 🙂

  • Grace
   15 maart 2017

   Volgens mij is een combi ook goed te doen. Krakau staat ook zeker nog op mijn lijstje.

 2. Kjell
  9 maart 2017

  Ziet er erg mooi uit! Ga ik zeker even op mijn bucketlijst zetten.. eerst even een wereldreis maken

  • Grace
   15 maart 2017

   Een wereldreis maken is altijd een goed idee 😉

 3. Anouck Plume
  9 maart 2017

  Ik ben afgelopen jaar ook naar Warschau geweest en de stad heeft me zo positief verrast! Ik vond zelf het neon museum super tof en de Botanische tuin, die bovenop het dak van de universiteits bibliotheek zit! Dat openlucht concert ziet er super tof uit en het lekkere weer maakt het helemaal af 😉

  • Grace
   15 maart 2017

   Jammer genoeg waren bij mij alle musea dicht, maar de volgende keer wil ik ook naar een museum. Het neon museum is dus wel een aanrader? Ben benieuwd.

 4. Denise
  9 maart 2017

  Ik ben 1/8e Pools, maar ik ben nog nooit in Polen geweest! Wel in 40 andere landen, dus het wordt eigenlijk wel tijd dat ik Polen daar eens aan toevoeg. 😉

  • Grace
   15 maart 2017

   Wat grappig Denise! Wat heb je nog meer? En ben je daar al wel geweest? Volgende keer dus richting Polen 😉

 5. Wat een toffe stad! Ziet er leuk uit voor een paar daagjes.

 6. Wat gaaf dat concert en dat het daar zo druk is! Het ziet eruit als een hele leuke eerste dag 🙂

  • Grace
   15 maart 2017

   Was echt genieten met het zonnetje en zo’n concert. Jammer dat we dat hier in Nederland niet hebben.

 7. Marieke
  9 maart 2017

  Daar zou ik ook nog eens heel graag heen willen, naar Warschau. Leuk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights