Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Stap 1 van onze aanbouw: slopen!

Posted on 2 min leestijd 725 views

Onze keuken hebben jullie allemaal al kunnen bewonderen, maar wisten jullie ook dat dit stukje van ons huis eerst een stuk tuin was? We hebben namelijk een stuk aangebouwd en daar ben ik nog steeds super blij mee! Want wat een prachtige ruimte hebben wij erbij gekregen.

Best gek eigenlijk dat ik het proces van onze aanbouw nog niet met jullie gedeeld hebt. Hmm.. zou ik misschien dit stukje van de verbouwing willen vergeten :p We hebben immers maandenlang zonder keuken of warm water geleefd. Brrr wat was dat koud. Gelukkig staat sinds november de nieuwe keuken er. En dan te bedenken dat dit allemaal begon vorig jaar in februari.

In februari 2017 sloopten we namelijk de oude keuken eruit. Na de keuken volgde de ieniemienie bijkeuken (als je het al een bijkeuken kon noemen) en uiteindelijk gingen ook de muren omlaag. En daar zat ik dan, met een gat in de muur.

De cv-ketel hing er nog wel, we hoopten hierdoor nog wel even door te kunnen en op zijn minst het huis te verwarmen. Nou, had ik even pech. De cv-ketel vond het namelijk niet zo leuk buiten en stopten ermee. Daar zat ik dan in een koud huis, zonder keuken en zonder warm water. Dat werd dus weer even overleven zonder douche en heel veel uiteten.

Hier hangt de oude cv ketel nog.

Na een poosje met een zeil geleefd te hebben, heeft mijn vader heel lief een soort muurtje gemaakt. Hij tikte ergens een deur met kozijn op de kop en monteerde een paar spaanplaten aan elkaar. Zo zat ik toch wat minder in de tocht.

In de tussentijd werden de plannen voor de aanbouw verder uitgewerkt en gingen we (langzaam) aan de slag. De eerste stap was de bodem uitgraven. En toen bleek er dus nog een oude waterput te zitten. Zo niet handig! Maar deze is nu helemaal dichtgegooid. Opgelost!

Samen met mijn papa de cv-ketel ontmantelen.

Daarna moest ook nog de oude fundering er helemaal uit. Oh, en we moesten zo’n 50 centimeter uitgraven. Want na het slopen volgt stap 2: de nieuwe fundering. En daar lees je alles over in mijn volgende blog.

 

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Recap Oktober – My Life in Pictures
Stap 1 van onze aanbouw: slopen!