Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Speltip voor de interieurfan: Azul

Ben jij een interieurfan en dol op spelletjes? Dan heb ik een leuke speltip voor jou!

Is het een regenachtige dag? Is het koud buiten? Of heb je gewoon zin in een gezellige avond met familie of vrienden? Zelf vind ik het altijd leuk om een spelletje te doen. Gelukkig vindt mijn vriend dat ook leuk en trekken wij regelmatig de spelletjeskast open. In de kast liggen kaarten en verschillende bordspellen, zoals onze nieuwste aanwinst; Azul!

azul speeltip review

Nu zijn we beide fan van spelletjes, zoals Ticket to Ride. We hebben daar serieus vijf verschillende versies van. Nu was ik voor de feestdagen opzoek naar een nieuw spel om cadeau te geven. En aangezien we prachtige Portugese Azul tegels hebben in de badkamer, trok het spel Azul mij aan.

azul speeltip review

Azul is een strategisch spel, waarbij je in opdracht van de Portugese koning de muren zijn zijn paleis moet betegelen met kleurrijke Azulejos (siertegels). Nou, dat tegelen kan je aan deze doe-het-zelver natuurlijk wel overlaten. Ik heb immers ook onze badkamer en toilet betegeld.

Lees hier: zelf een wand tegelen in 7 stappen.

Het spel Azul

Het spel bestaat uit telkens drie fases, die stiekem best lijken op werkelijke stappen tijdens het tegelen: voorbereiden, fabrieksaanbod en muurbekleding en daarna weer voorbereiden. Eerst bereid je de spelronde voor, daarna zoek je jouw tegels uit en daarna ga je ’tegelen’. Verder zijn de spelregels heel simpel en werkt Azul eigenlijk net als spelletjes, zoals Ticket to Ride: je verzamel stenen of kaarten, leg tegels of een route op het spelbord en scoor punten.

De eerste keer spelen moesten we er beide wel even inkomen. De spelregels zijn simpel, maar je moet ze bij het eerste potje wel echt even bij de hand houden. Ook wilden wij bij dat eerste potje zo snel mogelijk de patroonlijnen vol krijgen. Hiermee eindigt direct het spel. Een potje Azul kan dus snel voorbij zijn (binnen vijf rondes).

Er zijn echter veel meer strategieën om zoveel mogelijk punten te scoren. Lees daarvoor vooral deze pagina van Spellenwijs. Nu we het iets vaker gespeeld hebben, merk ik dat wij ook echt anders spelen. In plaats van een snel spel door de horizontale lijn na vijf rondes vol te hebben, gaan we nu voor verticale lijnen, dezelfde tegels en veel punten! We worden gewoon steeds beter in tegelen.

Beide vinden Azul een leuke afwisseling. Het spel hoeft niet lang te duren en is niet heel ingewikkeld. Beide zijn heel fijn met twee kleine kinderen en slaap tekort. Ik vind het ook een leuk spelletje om te spelen met zijn tweeën. Je kunt lekker tactisch spelen en daarbij ziet het spel er stylish uit.

Kortom, een mooi spel om cadeau te geven aan een interieurliefhebber of om op je eigen verlanglijstje te zetten.

En ben je nog niet uitgetegeld? Dan heb je ook andere edities en uitbreidingssets van Azul. Bekijk ze hier allemaal.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.