Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Sneak Peek van Lara’s Montessori kledingkast

In de kinderkamer van onze dochter hebben wij de commode omgewisseld met een eigen DIY kledingkast. De Montessori-geïnspireerde kledingkast is een leuke Ikea hack en een groot succes bij onze dreumes. Hier alvast een sneak peek.

Lara is nu zo’n 19 maanden oud en heeft uiteraard hulp nodig met aankleden. Toch hebben we gekozen om een kledingkast te DIY-en speciaal voor haar. Dat betekent dat ‘alles’ door haarzelf te pakken is in de kast. Enkel op de kast staan een paar dingen buiten haar bereik, zoals de sudocréme (waar ze maar al te graag mee wil spelen). 

Net als bij mijn andere Montessori DIY’s is het ook bij deze kledingkast belangrijk dat het toegankelijk is. Kies daarom voor een laag kastje, open planken, eventueel dozen en een hanggedeelte. Ook leuk is het om een spiegel op te hangen, zodat je kind zichzelf kan bekijken. 

Zelf ging ik aan de slag met een BESTÅ kast. De afmeting van dit elemant is 120x40x64 cm en kost 60 euro. Ik kocht er een plank bij en een lade met front. In totaal was ik voor deze Ikea hack dus 105 euro kwijt. 

Onze montessori kast is nog niet helemaal af. Zo wil ik er nog een breed diep blad op maken en een extra deurtje. Rond deze leeftijd vinden ze het namelijk heel leuk om een deurtje open en dicht te doen. Ook zit ik eraan te denken om een paar haakjes aan de zijkant te maken waaraan ze zelf een tasje of jasje op kan hangen. 

Geen zin om te DIY-en? Kijk dan eens op Etsy voor de leukste Montessori-stijl kledingrekjes. Bij de Ikea vind je verder deze toffe budget-optie: de Syvde open kinderkledingkast (op moment van schrijven 99,95 euro).

Montessori voor thuis

De DIY kledingkast is ontstaan uit de Montessorigedachte. De basis daarvan is ‘help-mij-het-zelf-te-doen’ en dingen dus toegankelijk maken op kinderhoogte. 

Wil je meer weten hierover? Bekijk dan het boek Montessori voor thuis op Bol.com

 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox