Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Slim thuiskomen met de Nuki Smart Lock

Met de Nuki Smart lock Pro 4 is het slim thuiskomen

Ik ben zo blij! We hebben een nieuwe slot voor de voordeur: een smart lock! Dat betekent geen gedoe meer met klemmend slot, roestige sleutels en ik kan zelfs gewoon de deur open doen voor visite als ik ergens op zolder zit. Joh, wat zeg ik; zelfs als ik op vakantie ben in Verweggistan. Meer weten? Lees dan snel verder.

Het begon allemaal met een klemmend voordeurslot. Ik heb echt vaak aan onze voordeur en sleutel staan duwen en trekken om naar binnen te komen. Mijn moeder heeft zelfs een keer 20 minuten in een koude auto gewacht, omdat ze het slot gewoon niet open kreeg. Kortom, flinke frustraties hier omtrent ons slot. Gelukkig ging ik mee varen door Amsterdam op de Blogboot met Starboard Amsterdam. Dit uitje wordt georganiseerd door Marguerita van Marstyle.nl en hier leerde ik het smart lock kennen van Nuki

Nu moet ik zeggen dat ik zo mijn bedenken had als het gaat om een smart lock. Want hoe werkt dat eigenlijk? Kan ik zoiets zelf makkelijk installeren? Is een smart lock wel veilig? Staat straks opeens mijn peuter zomaar buiten? Of gaat de deur al open als ik door de hal loop? En wat als de batterij leeg is of als ik mijn telefoon vergeet? Kom ik dan nog binnen? Al deze vragen heb ik uiteraard gesteld en ik werd overtuigd dat de Nuki Pro 4 Smart Lock:

 • veilig is;
 • super makkelijk te installeren is;
 • past op elk slot;
 • al heb je soms een andere cilinder of koppelstuk nodig;
 • echt smart is;
 • je kan instellen dat de deur automatisch open gaat als je naar de deur loopt;
 • je kan ook instellen dat de deur automatisch weer op slot gaat;
 • je een melding geeft als de accu bijna op is;
 • ook nog aan de buitenkant te openen is met een sleutel;
 • je ook een soort cijferslot kan ophangen;
 • en je ook een afstandbediening hebt dat je de deur opent met je vingerafdruk;
 • je zelfs mensen in bepaalde tijdsloten toegang kan geven (handig voor de schoonmaker of gasten)
 • maar ja, je peuter kan het slot wel makkelijker open krijgen dan draaien aan een sleutel.

Hoe werkt de Nuki Smart Lock?

Dat klinkt goed toch! Dus wat hebben we nu.. je raadt het vast al: een Nuki Pro 4 Smart Lock. En geloof het of niet, het installeren was echt super super makkelijk. Dat komt dus eigenlijk omdat je deze smart lock over je bestaande slot vastzet. Je plaats het kastje als het ware over de sleutel heen en de Nuki draait dus gewoon aan je sleutel om de deur te openen. 

Nuki Smart Lock past op elke deur.

Past de Nuki Smart Lock op mijn deur?

Jazeker! Wel is het belangrijk dat je een hele cilinder heb in je deur. Dat betekent dat je een slot hebt dat je aan beide kanten kan bedienen. Vertaling: dat het geen probleem om het slot te openen aan de buitenkant als er ook een sleutel aan de binnenkant erin zit. 

Wij hadden dus een halve cilinder en konden dus niet binnen als iemand vergeten was de sleutel er aan de binnenkant eruit te halen. Soms best irritant. Vooral voor mijn vriend, want ik vergat dat vaak en dan kon hij dus niet binnen. 

Maar dat probleem hebben we nu dus niet meer! Want via Nuki hebben we ook een nieuwe hele cilinder met mooie nieuwe sleutels. En gelijk een stuk veiliger dan het slot dat we hadden. 

Dus heb jij ook een halve cilinder of geen sleutel maar draaiknop aan de binnenkant? Doe hier de handige installatiecheck! Met eventueel wat andere accessoires of hulpstukken past deze smart lock van Nuki gewoon op elk slot. 

Hoe monteer je de Nuki Smart Lock?

De Nuki Smart Lock is ook erg simpel te installeren. In de doos zitten 2 handige houdertjes bij: één die je plak op de deur en één die je vastschroeft aan je cilinder. Afhankelijk van de afstand van je uitstekende cilinder pak je het ene of het andere houdertje. En op dat houdertje, klik je de smart lock. Er zit een inbusje bij en dat is ook direct al het gereedschap dat je nodig hebt. Simpel toch!

Maar echt hoor! De cilinder vervangen was in mijn geval het moeilijkste, maar ook dat was eigenlijk heel makkelijk. 

Uiteraard heb ik het ook gefilmd, dus je kan het terugzien hoe simpel het werkelijk is. 

En dan de Nuki app

Alles geïnstalleerd en opgeladen? Dan is het tijd om de app te downloaden en in te stellen. Volg hiervoor gewoon de stappen die aangegeven worden. Via de app  kalibreer je ook je smart lock, zodat deze precies weet wat open en op slot is. Je kan mensen uitnodigen, zodat ook zij met de app op hun telefoon de deur kunnen openen en vergrendelen. Tijden instellen dat de deur op slot moet zijn en automatisch laten openen als de telefoon in de buurt is van de voordeur. Handig als je aankomt met al je boodschappentassen.

Vergeet ook niet je smart lock met de wifi en je Google Home te connecten. Want ja, ook dat kan gewoon. “Heej Google, open voordeur.”

Met een smart lock kan je de deur openen en vergrendelen met een app.

Ondertussen hebben wij de Nuki Pro 4 nu een week. Ondanks ik moet nog wel even wennen aan het geluid van het openen en vergrendelen, heb ik er nu al plezier aan. Zo vergeet ik nooit meer ’s nachts de deur op slot te doen, want dat doet de smart lock automatisch. En toen mijn oudste buiten aan het spelen was en ik boven de jongste aan het verschonen was, kon ik gewoon de dichtgevallen deur weer openen voor hem. Kijk, dat is nu eens slim voor een moeder. 

Ook een smart lock? Deze hebben wij:

En de Nuki Pro 4 Smart Lock is niet de enige smart home technologie waar ik nieuwsgierig naar was op de Blogboot. Ik maakte daar ook kennis met Slide Light. Met dit smart apparaat gaan je gordijnen automatisch open en dicht wanneer jij dat wil. Je hoeft dus niet meer uit je luie stoel of je warme bed. Natuurlijk ga ik dit ook uitproberen. Houd de blog en mijn insta in de gaten voor de review. 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk voor jou

Geverifieerd door MonsterInsights