Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Slaapkamer met vide: alles over onze trap

Een slaapkamer met vide: hoe tof is dat! In onze slaapkamer geeft het een enorm ruimtelijk gevoel en je creëert er direct extra ruimte mee. Sterker nog, we maken er een extra werkplek van! Maar dan rijst de vraag: hoe kom je eigenlijk veilig op en af van de vide?

Het antwoord: met een trap! Maar wat voor trap? Nu kan dat een vaste trap zijn, zoals je vaak ziet bij een hoogslaper, of een losse trap, die je nog kan verplaatsen of opbergen. Een keukentrap ging het in ieder geval niet worden, want onze vide is hoog! We moesten zelfs nog een trapje op het steiger zetten om op de vide te kunnen stappen tijdens de verbouwing. En nu het steiger weg is, was het flinke apencapriolen om erop te klimmen.

Houten videtrap

Tijd dus voor een goede en stevige trap. Het was daardoor geweldig dat we een trap kregen van houtenladders.nl. In deze webshop vind je meerdere geschikte trappen voor een vide, zoals een molenaarstrap, zoldertrap en bibliotheektrap. 

Zelf hebben wij gekozen voor de Hilberts zwarte trap met 15 treden en een lengte van 285 cm. Dit is een exclusieve meubelmakerstrap en loopt zeer comfortabel dankzij de vlakke treden en helling. Perfect voor als je vaker een trap op en af moet. Dat is met ronde of dunne tredes toch echt minder fijn. Oh, en daardoor ook te beklimmen door de kinderen. Al vind ik dat op onze hele hoge trap toch spannend.

De trap is in diverse lengtes te bestellen en daardoor geschikt voor boekenkasten, zolders, hoogslapers en dus ook vides. Wij hebben de trap van grenenhout dus in het zwart besteld, maar je kan ook kiezen voor een onbehandelde trap en deze beitsen of lakken naar wens.

Mijn vriend vindt de trap echt top. De trap is stevig en ziet er ook nog eens erg mooi strak uit. Kortom, een perfecte videtrap voor in onze slaapkamer.

Videtrap bevestigen: zo doe je dat!

Natuurlijk kan je de trap ook gewoon los tegen de vide plaatsen. Zelf vind ik dat echter minder veilig. Wat als zo’n trap schuift? Of dat iemand de deur opent, waardoor de trap omvalt? Nee, ik zorg er graag voor dat de trap niet van kan bewegen wanneer ik erop loop. 

Hoe? Nou, je kan natuurlijk je trap vastschroeven aan de muur. Het probleem daarmee is echter dat je de trap niet meer kan opruimen en dat is bij ons wel nodig. Gelukkig kan je dan heel simpel een bevestigingssysteem mee bestellen. Zo kunnen wij de trap opgangen aan een stang en veilig op en neer. 

Wat vinden jullie van onze trap naar de slaapkamervide? 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Deel:

4 reacties

 1. Melissa Roecoert
  2 februari 2023

  hoi Gracy, ik wilde je foto pinnen van je slaapkamer maar hij laadt niet op pinteret. Er zijn helaas weinig mooi beelden van vides in slaapkamers en wij staan op het punt er 1 te maken in september. Dt tip van de ladder ga ik dus zeker gebruiken maar ik kan t dus niet pinnen. Ik denk dat de foto te zwaar is. Heb je nog meer beelden? dankjewel!

  • Grace
   1 maart 2023

   Hoi Melissa, als het goed is werkt het nu?

 2. Ana
  17 maart 2023

  Hoi, mag ik vragen hoe hoog is de ruimte onder de vide? We hebben 2.5 m hoog, en nu weten we niet hoe land de trap moet zijn. Bedankt!

  • Grace
   20 maart 2023

   Hoi Ana,

   Onze vide is net niet 2,5 meter hoog. Zoals je kunt zien, hebben wij de trap langer gelaten dan volgens de tabel op de website nodig is. Dit zodat de trap er nog boven uit steekt. Dit hebben wij gedaan om een soort handvat te hebben bij het op en af stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights