Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenSchoolbordverf aanbrengen: hoe doe je dat?

Schoolbordverf aanbrengen: hoe doe je dat?

Met schoolbordverf maak je zelf een DIY krijtbord in huis. Deze speciale soort verf heeft namelijk als eigenschap dat je erop kunt krijten; net als een schoolbord. Zo kun je een groot memobord of tekenwand maken voor creatieve uitspattingen van jezelf of je kinderen. Handletter er bijvoorbeeld een mooie tekst op, noteer de boodschappen of teken een prachtige illustratie.

Overigens heb ik het hier dus echt voor speciale schoolbordverf (of schoolbordenverf) en niet over krijtverf. Het verschil? Waar schoolbordverf te beschrijven is met krijt, bevat krijtverf meer krijt n de verf. Hierdoor krijg je een mooi antiek mat effect, maar – anders dan de naam doet vermoeden – je kunt er beter niet op schrijven. Schoolbordverf heeft trouwens ook een matte uitstraling.

Schoolbordverf aanbrengen

Het fijne aan schoolbordverf is dat de verf eigenlijk precies hetzelfde aan te brengen is als iedere andere ‘standaard’ verf. Ook is de verf te gebruiken op bijna alle ondergronden zoals hout, beton, kunststof of multiplex. Schoolbordverf is dus eigenlijk zowel een muurverf als een lak. Én je hebt er geen speciale kwasten of ander materiaal voor nodig.

Wist je trouwens dat schoolbordverf te mengen is in elke gewenste kleur!

Benodigdheden voor een schoolbord op de muur:

 • Blokkwast
 • Kortharige muurverfroller
 • Afplaktape
 • Verfbakje
 • Flexa Creations schoolbordverf

Benodigdheden voor een schoolbord op de deur, plank of meubelstuk:

 • Grondverf
 • Schuurpapier
 • Acrylkwast
 • Acrylroller
 • Verfbakje
 • Flexa Creations schoolbordverf

Stap 1: Schoolbord voorbereiden

Bepaal waar en hoe groot jouw DIY schoolbord moet worden. Plak het af en smeer het stuk muur in met voorstrijk. Komt jouw krijtbord op een deur, kast of hout? Dan is het zaak om eerst het oppervlak licht te schuren en in de grondverf te zetten.

Stap 2: Twee lagen verven

Breng als het droog is de schoolbordverf aan. Schilder eerst de randen met de kwast en vervolgens het grote vlak met de roller. Laat drogen en breng een tweede laag aan en laat opnieuw drogen. Droogtijd tussen de lagen is ongeveer 6 uur bij 20 graden.

Stap 3: Erop Krijten

Na 3-4 dagen goed drogen (en doorharden) is je zelfgemaakte schoolbord met krijt beschrijfbaar. Laat je creativiteit de vrije loop en handletter een mooie quote . In de kinderkamer is het ook leuk om wolkjes, bloemen of huisjes te tekenen.

Stap 4: Uitvegen en opnieuw krijten

Genoeg van je creatieve uitspatting? Gewoon uitvegen en een nieuwe illustratie tekenen. Zo heb je telkens een andere eyecatcher en de schoolbordenverf geeft een extra matte uitstraling.

En wat het helemaal leuk maakt; je kunt telkens je creatie uitvegen en de schoolbordverf opnieuw beschrijven. Gebruik hiervoor een natte spons en laat het goed drogen voordat je er weer opschrijft.

Groetjes

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights