Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenSchilder zelf een kerstboom op doek!

Schilder zelf een kerstboom op doek!

Elk jaar kan ik amper wachten om een kerstboom te halen en op te tuigen. De geur, lekker kneuterig samen om een kerstboom, de lichtjes en natuurlijk onze jaarlijkse foto bij de boom. Ik hou ervan!

Dit jaar kiezen we echter voor een alternatieve kerstboom. Onze zoon is namelijk nu een dreumes dat maar al te graag met ballen gooit. En aan de kerstboom bij oma is ook al uitvoerig gezeten. We kiezen dus een jaartje voor een veilige versie: een kerstboom op doek. En nog een voordeel; geen uitvallende naalden!

DIY Kerstboom op doek

Nu heb ik vorig jaar op canvas een kerstboom van takken gemaakt en het jaar daarvoor een kerstboom van wol. Dit jaar ging ik aan de slag met verf en schilderde ik een prachtig wanddoek voor de kerstdagen. Een hele simpele DIY met groots resultaat! En ook nog eens goedkoop, want ik was slechts 10 euro in totaal kwijt. Mijn DIY kerstboomschilderij deel ik maar al te graag met jullie en laat je graag zien hoe je deze zelf schilder.

Video tutorial


Wat heb je nodig

 • Doek, bijvoorbeeld een canvasdoek of een lap stof
 • Acrylic verf (Action)
 • Foambrush

Zo maak je zelf een kerstboom op doek

Stap 1 – Bepaal eerst hoe groot je doek moet worden en knip deze op maat. Zelf heb ik een staal vouwgordijn bij de lokale stoffenwinkel gehaald voor een paar euro’s en hier een stuk afgeknipt.

Stap 2 – Leg je doek op een tafel, de grond of een andere vlakke ondergrond. Dek de ondergrond overigens eerst even goed af met bijvoorbeeld een tafelzeil. De verf kan immers door je stof heen drukken.

Stap 3 – Bepaal ongeveer waar je kerstboom begint en eindigt. Meet ook het midden van je doek op. Je kan nu aftekenen waar de stam van jouw boom gaat komen.

Stap 4 – Knijp een dot verf in een bakje en verf de stam op het doek met de dikke kant van de foambrush. Het kan zijn dat niet alle stukken even goed dekken. Dit is juist de charme van een schilderij en dus helemaal niet erg. Ik koos trouwens voor een groentint, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor minimalistisch zwart of juist allerlei kleurtjes.

Stap 5 – Vervolgens schilder je de takken aan de stam met de dunne kant van de foambrush. Vind je de puntjes van je takken niet mooi strak? Dan kan je eventueel met een penseel je punten bijwerken.

Stap 6 – Als de verf helemaal is opgedroogd kan je jouw kerstdoek ophangen. Zelf heb ik dit gedaan door middel van oogjes aan de stof te bevestigen. Je kan ook eventueel je doek ophangen met tesa strips of nano tape.

Optioneel: Jouw kerstboom op doek kun je nog verder aankleden door er bijvoorbeeld verlichting achter te plakken of te versieren met een slinger.

Kerstbomen op de wand

Toch geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Online koop je gemakkelijk prachtige kerstdoeken mét verlichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kerstboomposter van de HEMA of deze besneeuwde kerstboom op canvas van de Intratuin.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

2 reacties

 1. Saskia
  6 december 2020

  Erg leuk! 🙂

  • Grace
   12 december 2020

   Dank je wel Saskia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights