Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Rolgordijnen voor een goede nachtrust

De zon komt al vroeg op en het blijft steeds langer licht – heerlijk! Toch is het niet altijd zo heerlijk, want als we eenmaal in bed liggen na een lange dag willen we graag dat het donker is voor een zo’n goed mogelijke nachtrust. Vooral nu met een kleintje in huis!

Een ideale oplossing daarvoor is een verduisterende rolgordijn. Zulke gordijnen maken de slaapkamer een fijne en donkere slaapplek, ook voor een middagdutje. Wil je graag dat het ’s nachts lekker donker is en heb je overdag graag lichtinval, maar tegelijk privacy? Dan zijn duorolgordijnen echt een aanrader.

Rolgordijnen als raamdecoratie

Al jaren zijn rolgordijnen ontzettend populair als raamdecoratie, en dat heeft zo zijn redenen. Rolgordijnen zijn eenvoudig op te hangen en kunnen bij haast ieder kozijn en voor ieder raam worden geplaatst. Dankzij het handige systeem van de rolgordijnen zijn ze in een handomdraai omhoog en omlaag te doen, waardoor je snel kunt wisselen tussen donker en licht.

Rolgordijnen in de kinderkamer

Ook voor op de kinderkamer zijn rolgordijnen erg handig, want niet alleen volwassenen slapen beter in een donkere kamer, kinderen net zo goed. Met een rolgordijn voor het raam kun je de kamer gemakkelijk donkerder maken, zodat je kleine ’s avonds maar ook tijdens het middagdutje beter kan slapen. In het dakraam van de kinderkamer hangt daarom een verduisterend rolgordijn.

Rolgordijnen in de woonkamer

Rolgordijnen hebben ontzettend veel voordelen, maar er is één ding wat niet altijd even handig is – een rolgordijn heeft maar twee standen. Omhoog, of omlaag. Donker, of licht. Een echte tussenweg is er bij normale rolgordijnen niet. Voor de woonkamer zochten wij juist iets dat zowel licht als privacy bood.

Duorolgordijnen

De oplossing: een duogordijn! Met een duorolgordijn heb je namelijk het beste van twee werelden. Door de dubbele laag stof van de duo rolgordijnen kun je zelf kiezen hoeveel licht er binnen valt. De ene laag stof is transparant en de tweede laag stof is verduisterend. Met een koord kun je de lagen stof voor elkaar laten schuiven, waardoor het hele gordijn ondoorzichtig en verduisterend wordt. Wil je meer lichtinval, dan schuif je ze met het koord gewoon weer uit elkaar. Met duorolgordijnen heb je niet alleen een hele handige oplossing, het ziet er ook nog ontzettend stijlvol uit. Van binnen en buiten.

Wij hebben overigens gekozen voor een verduisterend model, waardoor onze duorolgordijnen ook perfect zijn voor in de slaapkamer. Beneden zijn wij er ook blij mee. We maken het namelijk regelmatig alvast donker voor een filmavondje thuis. Genieten!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights