Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Review MrStarsky gepersonaliseerd boek ‘Pak de sterren’

Iets dat altijd leuk is om te geven (en te krijgen) is een gepersonaliseerd boek! Vaak is zo’n boek met naam precies dat: een boek met naam. En je hebt ook aardig wat keuze als het gaat om zo’n persoonlijk boek. Zeker als het een kraamcadeau betreft. Maar welk gepersonaliseerd boek is nu echt leuk is en voor welke leeftijd? Om je een beetje te helpen: hier mijn review van het gepersonaliseerde voorleesboek ‘Pak de sterren, …!’ van MrStarsky. 

Bij het Amsterdamse MrStarsky, bekend van de sterrenhemel posters, kun je dus ook een gepersonaliseerd voorleesboek kopen. Zelf hebben wij het boek gekregen als kraamcadeau voor onze dochter. Aangezien onze zoon dol is op sterren (hij heeft ook een planetenkamer) heeft hij zijn eigen ‘Pak de sterren, …!’ voorleesboek gekregen.

Voor elk kind een ander verhaal!

En dat is ook eigenlijk wat ik het allerleukste vindt aan het voorleesboek van MrStarsky. De boeken zijn echt helemaal persoonlijk en in het verhaal komen daarom ook andere dieren, verhalenlijnen en tekeningen in voor. Het is dus niet zo dat enkel een personage de naam krijgt van je kind, maar de dierenvriendjes in het verhaal zijn gebaseerd op de stand van de sterren op het moment van geboorte. Hoe bijzonder is dat!

Zo komen er in het boek van mijn dochter een ram, giraffe, bever, zwaan en vissen voorbij. In het voorleesboek van mijn zoon een leeuw, lynx, grote beer, giraffe en tweelingen. 

Hoe werkt het?

Je vult op de website van MrStarsky de naam, plaats, datum en tijd van de geboorte in. De stand van de sterren op dat moment bepalen welk verhaal het eekhoorntje (met de naam van je kindje) gaat beleven. In totaal maakt hij of zij 5 verhalen mee met zijn ‘sterrenvrienden’. 

Daarnaast kun je ook nog een persoonlijke boodschap voorin plaatsen. En eerst een digitale preview bekijken van het boek. 

Het verhaal van 'Pak de sterren'

Het boek is prachtig geïllustreerd door Marta Abad Blay en het verhaal gaat over een klein eekhoorntje dat graag de sterren wil pakken. Hierbij krijgt hij hulp van 5 dierenvriendjes gebaseerd op de sterrenhemel op jouw specifieke datum. De boodschap van het verhaal is dat je alles kunt bereiken wat je wilt. Als je het kunt dromen, dan kun je het bereiken. En dat proberen samen met je vriendjes altijd leuk is.

Wat mijn kinderen ervan vinden

Het boek is geschikt voor kinderen tussen de 0 – 6 jaar. Het voorlezen zal meer gebeuren aan een baby of vanaf een jaar of 3. Mijn dochter van 20 maanden heeft er momenteel bijvoorbeeld totaal geen geduld voor. Al kijkt ze wel graag naar de plaatjes. Onze zoon van bijna 4 vindt het verhaal prachtig. Hij komt ook meer in een leeftijd dat je langere verhalen gaat voorlezen. 

Zelf vind ik het boek fijn voorlezen. Het rijmt soms en leest lekker weg. Er zit ook wat herhaling in qua zinnen, wat het voor kinderen prettig maakt. Het verhaal bestaat verder vooral uit het beleven van verschillende avonturen en mijn zoon doet vaak interactief mee.

Samenvattend vind ik MrStarsky’s gepersonaliseerde voorleesboek een prachtig boek met naam. Doordat elk boek en verhaal uniek is, in combinatie met de prachtige illustraties, is ‘Pak de sterren, …!’ een prachtig en persoonlijk kraam- of verjaardagscadeau. 

Enne… koop er direct zo’n mooie sterrenhemelposter bij voor aan de muur. Ook daarop staan deze avontuurlijke sterrenvriendjes van het kindje. 

Ps. het enige wat ik nog extra tof zou vinden is dat je nog kan kiezen uit verschillende covers. Wij hebben dus 2 boeken en de kinderen zelf kunnen nog niet zien welk boek van wie is. Maar dat is echt mijn enige kritiekpuntje. 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights