Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenRaamfolie plakken zonder bubbels!

Raamfolie plakken zonder bubbels!

Heb je last van inkijk? Een mooie oplossing hiervoor is raamfolie! Maar ook zonder binnenkijkers is het een leuk idee om je raam hiermee te decoreren. Heb jij glasfolie of een raamsticker gekocht? Mijn mama laat zien hoe je raamfolie het beste plakt zonder bubbels!

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk ons raamfolie hier »

Raamfolie plakken à la mama

Stap 1 – Leg je folie plat

Zodra je de folie binnen hebt, rol het raamfolie dan uit en leg er desnoods een paar zware boeken op. Zo maak je het al mooi plat en krijg je een beter resultaat.

Stap 2 – Raam poetsen

Maak het raam goed schoon aan de kant waar je de folie op gaat plakken. Doe dit met een ontvetter en maak het ook goed droog.

Stap 3 – Knip het raamfolie op maat

Indien nodig meet je eerst je raam op en knip je het raamfolie op maat. Dit is natuurlijk niet nodig als je het raamfolie op maat hebt besteld.

Stap 4 – Maak het raam nat

Bij sommige folies moet je eerst het raam een beetje nat maken met een plantenspuit. Bij mijn raamfolie was dit echter niet nodig en kon ik deze stap dus overslaan.

Stap 5 – Verwijder het rugpapier

En dan bedoel ik maar een klein puntje. Begin gewoon bovenin en verwijder tijdens het plakken steeds weer een beetje meer.

Stap 5 – Verwijder het rugpapier

Stap 6 – Plakken maar

Hou het raamfolie voor het raam hoe jij het wilt hebben (recht en netjes) en plak de bovenkant tegen de bovenrand aan van je raam. Trek vervolgens telkens weer een stukje rugpapier weg en plak zo stukje voor stukje het folie ertegenaan. Mocht je toch opeens schuin gaan of er zit een flinke bobbel in, dan kun je gewoon het folie weer een stukje lostrekken en weer opnieuw plakken.

Stap 7 – Wrijf met de doek

Terwijl je stap 6 uitvoert, wrijf je steeds beetje bij beetje met een theedoek over het folie van links naar rechts en van boven naar beneden. Door de druk wrijf je het folie plat en de bubbels eruit. Je kan hiervoor ook een spatel gebruiken of een creditcard.

Stap 7 – Wrijf met de doek

Stap 8 – Bijsnijden

Toch iets te veel folie geknipt of is je raam een beetje scheef. Snij dan de randjes voorzichtig eraf met een scheermesje of aardappelschilmesje.

Stap 9 – Verwijder de extra bescherming

Op ons raamfolie zat nog een extra bescherming vanwege de letters. Zit het raamfolie er netjes op, trek dit papier er dan voorzichtig af. Het liefst in een trekkende beweging dicht tegen het folie aan. Trek je dit er recht van af, dan kan het folie er ook weer af getrokken worden.

Stap 9 – Verwijder de extra bescherming

Stap 10 – Nog een keertje wrijven

Wrijf het als laatste nog een keertje na en kijk aan de andere kant van het raam nog even of het raamfolie mooi zit. En klaar is kees!

Check hier hoe gaaf het resultaat is!

Stap 10 – Nog een keertje wrijven

Tip: Raamfolie is niet alleen leuk op je raam. Plak het ook eens op glazen potten, flessen of een vaas. Ook de douchedeur kun je beplakken met raamfolie. Zo krijg je direct een heel nieuwe look in de badkamer. Leuk!

Plakfolie versus statisch raamfolie

Toch geen zin om te plakken of bang dat er iets mis gaat ondanks bovenstaande uitleg? Kies dan voor statisch raamfolie. Het grote voordeel is dat deze heel gemakkelijk eraf te halen en te verplaatsen zijn. Een beetje net als die raamstickers in de auto vroeger. Maar dan groter en hipper. Zelf vind ik de raamfolie met grachtenpandjes echt geweldig.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

2 reacties

  1. De Kock
    18 mei 2017

    Wat een handig stappenplan zeg, bedankt voor het delen! Gerjanne de Kock

  2. Vincent Rondwijk
    2 oktober 2020

    Bedankt voor het delen van dit stappenplan om folie te plakken zonder bubbels te krijgen. Ik wil zelf ook mijn keukenkastjes opnieuw beplakken, omdat mijn huidige folie loslaat. Ik ga ook kijken naar nieuwe patronen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights