Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

En hop, de oude vloer eruit

De mooie houten vloer in de woonkamer was één van de redenen dat wij dit huis zo mooi vonden toen we voor het eerst gingen kijken. De vloer was licht, had karakter en lag vreemd veel hoger dan de rest van de vloeren. Die opstap vond ik na een poosje toch best vervelend. Dus waarom zouden we de vloer van de woonkamer niet gewoon iets verlagen?

vloer verlagen = oude vloer verwijderen

En de vloer verlagen kon ook gewoon. Onder de houten vloer lagen immers nog andere vloeren (over de jaren heen is er gewoon vloer op vloer gelegd), dus dan was het gewoon teruggaan naar de basis. De eerste stap was dan ook de houten vloer eruit halen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de vloer geheel verlijmd was. Toen moesten wij flink gaan nadenken of we echt doorgingen met de vloer verlagen of de huidige vloer wilden behouden. Beide ging jammer genoeg niet. Na het financieel plaatje voor nieuwe houten vloerplanken te hebben bekeken, besloten we om de huidige houten vloer te verwijderen en dan uiteindelijk een nieuwe ervoor terug te plaatsen

Tadaa, oude vloertegels!

Na het eruit slopen van de houten vloerdelen kwam de oude tegelvloer tevoorschijn. Deze tegels waren echte authentieke Hollandse estriken. Super leuk om te zien natuurlijk, maar een roodachtige tegelvloer zag ik niet echt zitten. Dus hop, mijn vriend leende wat gereedschap en we konden de tegels er zo langzaamaan uittikken. Dit ging overigens best makkelijk, aangezien verschillende al los zaten. Uiteindelijk hielden we nog bijna 200 hele tegels over, waarvan we enkele bewaard hebben en de rest is verkocht via Marktplaats.

 

Betonnen vloer verwijderen

Toen kwam het zware werk: de betonnen vloerlaag moest ook verwijderd worden. Hiervoor zouden we dan een nieuwe lagere laag voor terugleggen en dan zou het klaar zijn voor de nieuwe vloer. Dus wij aan de slag met een breekhamer en gaan! Binnen 1 dag hebben we het gepiept. Echter super fijn met de hulp van iedereen.

Maar in plaats van het einde, bleek dat nog maar het begin te zijn … wordt vervolgd

 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights