Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Onze slaapkamer na de makeover!

Ondertussen is het alweer even geleden dat we begonnen zijn met de slaapkamer makeover, maar vandaag laat ik jullie eindelijk het eindresultaat zien! Ik ben nog steeds super blij met de simpele aanpassingen die wij gemaakt hebben, want we hebben a. veel meer opbergruimte en b. het is veel sfeervoller dan eerst. En dat allemaal dankzij een nieuw kleurtje op de muur en een paar extra kastjes!

De slaapkamer was de eerste ruimte in ons klushuis die ‘af’ was. Het begon echter al snel te kriebelen om de slaapkamer te veranderen. Vooral de witte muren vond ik heel kil en sfeerloos voor in de slaapkamer. Ook was ons oranjebed niet helemaal mijn kleur en miste ik opbergruimte. Tijd dus om de verfkwast te pakken en aan de slag te gaan!

Urban taupe in de slaapkamer

Als eerste zocht ik een nieuw kleurtje uit voor in de slaapkamer. Ik wilde graag een grijze kleur, maar dan wel een warme versie ervan. Daarbij moest het natuurlijk passen bij ons fotobehang van het Rijksmuseum. Mijn ouders waren toevallig net mijn oude slaapkamer ermee aan het verven en ik werd op slag verliefd op de kleur Urban taupe van Flexa. Ik wist direct dat dit ook de perfecte kleur zou zijn in onze slaapkamer.

Bed opnieuw bekleden

Verder is het bed opnieuw bekleed door mijn moeder. Mijn moeder had een mooie groene meubelstof gevonden dat echt precies lijkt op de stof van onze bank. Een mooi detail en het groen past veel mooier in onze slaapkamer. Het hoofdbord werd direct omgetoverd tot een voetbord, zodat je niet meer direct onder het bed keek vanuit de overloop.

Meer opbergruimte

Naast onze kledingkast hadden wij nog een loze ruimte, waar tot dat moment de strijkplank stond. Zonde natuurlijk om dit hoekje onbenut te laten in ons kleine huis. Ik ging daarom met mijn vader aan de slag en maakte hier zelf een schoenenkast. Hierin berg ik nu mijn schoenen en dekens in op. Ook ruimde ik de kledingkast eens op en kreeg deze een andere indeling. Verder werd de witte kaptafel ingewisseld voor een houten dressoir van IKEA. Hallo, opbergruimte!

DIY hoofdbord van hout

Nu vind ik dat hout altijd sfeer toevoegt in een ruimte, dus waarom niet in de slaapkamer? Met een DIY hoofdbord van hout kreeg de slaapkamer direct meer sfeer. En we hebben er direct lampjes en stopcontacten in verstopt. Ideaal! Ik vind dit werkelijk waar een van de tofste veranderingen in onze slaapkamer en het krijgt gelijk zo’n luxe hotel gevoel erdoor.

Styling

Allereerst wilde ik graag meer okergeel en koper in de slaapkamer. Na een poosje is dat echter vervangen door meer roze in de slaapkamer. Ik denk doordat we in elke ruimte wel een combinatie hebben van groen en roze.. dus waarom niet in onze slaapkamer? Verder hebben we de handlamp vervangen door een subtiele plafondlamp. Tot slot hebben we de witte luxaflex vervangen door verduisterende rolgordijnen. Nog een paar plantjes erbij en de styling van onze slaapkamer is helemaal af.

Ik ben super blij met onze sfeervolle slaapkamer en benieuwd wat jullie er van vinden!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox