Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Ontdek jouw eigen woonstijl

Weet jij welke woonstijl bij jou past? Vandaag vertelt Ilse, interieuradviseur en blogger, meer over hoe je jouw eigen stijl kunt ontdekken.

Ken jij je eigen woonstijl? Hoe ziet jouw woonstijl er dan uit?

Dit is één van de eerste vragen die ik als interieuradviseur aan mijn klanten stel. Maar vaak blijft het stil.. of er komen een paar algemeenheden uit, zoals ‘Scandinavisch’ of ‘industrieel’. Het beeld wat ik bij Scandinavisch heb, kan echter heel anders zijn dan jouw smaak.

Om echt een duidelijker beeld te krijgen van jouw woonstijl, ga ik tijdens de workshop Ontdek je eigen Woonstijl daarom samen met klanten aan de slag met het maken van een moodboard die bij hun en hun huis past.

Zelf een moodboard maken

Wil je zelf aan de slag met het maken van je eigen moodboard en zo jouw woonstijl ontdekken? Dan heb ik een handig stappenplan voor je!

 • Aan de slag met tijdschriften

  De eerste stap bij het maken van je eigen moodboard is het scheuren in tijdschriften. Ik weet dat tegenwoordig bijna iedereen het liefst online een moodboard maakt, maar geloof mij, het is echt het beste om met tijdschriften te werken. Zet die computer uit, pak een stapel tijdschriften erbij en scheuren maar. Wees niet te zuinig met scheuren.

  Vind je het zonde om te scheuren in je tijdschriften? Scoor dan een stapel tijdschriften tweedehands. Alles wat je mooi vindt, of het nou met interieur te maken heeft of niet, scheur je uit. En dat je op zoek bent naar meubels voor de woonkamer maakt in dit geval niet uit, selecteer eerst alles wat je aanspreekt. Dus ook beelden van de slaapkamer of badkamer mogen gewoon op de stapel, de selectie komt later wel.

 • De selectie

  Als je veel inspiratiebeelden hebt uitgescheurd kan je met de selectie beginnen. En met veel bedoel ik ook echt veel. 

  Als het goed is heb je nu stapels beelden. Het is nu een kwestie van je favoriete beelden selecteren, zodat het straks allemaal op een a3 papier past. Dit doe je door stapels te maken. Je begint het analyseren van de plaatjes. Welke overeenkomsten zie je? En welke verschillen zie je? Maak groepjes van plaatjes die bij elkaar passen.

  Kijk daarna naar de overeenkomsten in materialen, kleuren en texturen. Kijk hiervoor naar het grote geheel, bijvoorbeeld de vloeren en grote meubels. Wat spreekt je het meeste aan? En welke overeenkomsten zie je?

  Zo krijg je al een eerste indruk van je woonstijl.

 • Het moodboard

  Nu je een selectie hebt gemaakt is het makkelijker om keuzes te maken voor op je moodboard. Kies de plaatjes uit die je het meeste aanspreken in stijl, materiaal, kleur en texturen. Rangschik dit net zo lang tot je tevreden bent. Ligt alles goed? Dan kan je gaan plakken!

Van moodboard tot woonstijl

Aangezien veel woonstijlen overeenkomsten hebben, is het eigenlijk fijner om vanuit een moodboard in te richten dan aan de hand van een specifieke woonstijl.

Dit kun je doen door met jouw zelfgemaakte moodboard door je huis te lopen en goed te kijken. Wat heb je nu in huis wat hier niet meer bij past? Welke aanpassingen in huis kan je nog doen om het meer op dit moodboard te laten kijken?

Op InteriorTwin.com schrijft Ilse over alles wat te maken heeft met wonen: wooninspiratie, shoptips, trends, binnenkijkers en meer. Ook kan je Ilse volgen via Instagram en Facebook.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights