Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Negenmaandenbeurs: mijn leukste ontdekkingen

De Negenmaandenbeurs is toch wel de beurs waar je heen gaat als zwangere of moeder van jonge kindjes. Je kunt hier namelijk je complete babyuitzet scoren met mooie aanbiedingen, nieuwste musthaves ontdekken, schattige outfits shoppen, advies inwinnen van experts en inspiratie opdoen voor de babykamer.

Zelf waggelde ik voor het eerst over de Negenmaandenbeurs zwanger van Jake. Samen met mijn moeder gingen we toen op pad voor een fijne draagzak en kinderwagen. Nu shopten we direct een mega koffer vol aan kleding, lakens, dekentjes, knuffels en decoratie. Na heel veel passen en proberen, heb ik toen ook een fijne draagzak gescoord + een gratis draagdoek. Ook ontdekte ik daar onze kinderwagen. Beide gebruik ik nu nog steeds!

Bij mijn laatste zwangerschap ging de beurs helaas niet door, maar was ik wel jury van de Baby Innovation Award. Daar ontdekte ik toen onze huidige autostoel. Weer zo’n babyproduct waar ik mega enthousiast over ben.

Graag ging ik deze editie weer naar de Negenmaandenbeurs. Je kunt hier namelijk naar hartenlust producten ontdekken, uitproberen en shoppen. Ik wilde op de beurs ook graag wat informatie en advies inwinnen: Want wat is nu handiger? Een fietskar of een bakfiets? Is een ander soort kinderwagen misschien handiger met twee kids tijdens een dagje weg? Hoe kan ik mijn dochter het beste op de rug dragen? En zijn er ook producten die mijn zoon kunnen helpen om zindelijk te worden? Of dekentjes die mijn dochter nu niet los kan trappelen in bed?

En ja je kunt hier ook oplossingen online voor opzoeken, maar sommige dingen moet je gewoon zien en proberen. Juist dat kan dus gezellig op de Negenmaandenbeurs. Dit keer ging ik mee op ontdekkingstocht met de bloggerstour georganiseerd door Fleur en Miriam. Tijdens de tour heb ik heel wat stappen gelopen, stands bezocht en nieuwe ontdekkingen gedaan. Wil jij weten wat ik zoal gezien en geleerd heb? Lees dan snel verder!

Bakfiets of fietskar

Zoals ik hierboven al zei, twijfel ik al een poosje tussen een bakfiets of fietskar. Ik wil namelijk graag meer gaan fietsen met de kinderen (zodra Lara mee mag op de fiets). Op mamadag lekker naar het strand. Ik zie het al helemaal voor me! Maar met twee fietsstoeltjes zie ik dat niet zo zitten.. Waar laat ik dan de strandspullen, zoals de parasol? Toevallig heeft Thule de Thule Courier net gelanceerd. Deze fietskar is geschikt voor twee kindjes (Check!) en is ideaal voor lange ritten met je kids, maar ook voor inkopen op de wekelijkse markt. Later ontdekte ik bij Bobike tevens een mooie multifunctionele fietskar: de Bobike Trailer. Deze heb ik even getest op het fietsparcours en reed als kinderwagen ook verrassend soepel. Ik dacht meteen: Hé, misschien is dit ook wel een alternatief voor bijvoorbeeld een duowagen. Ik kan al wel verklappen dat als ik voor een fietskar kies, ik daarbij de elektrische Gazelle gezinsfiets Bloom aanschaf.

Op hetzelfde fietsparcours staan ook Babboe, Dolly en Gazelle met hun bakfietsen. De bakfietsen van Babboe herken je sowieso direct door de houten bakken. Gazelle ken ik zelf goed aangezien ik er al 20 jaar op fiets. Zij hebben dus ook een bakfiets inclusief Bosch motor en een goede GPS-chip in het geval van diefstal. De bakfiets heet Makki en fiets vast ook heel makkie LOL. De Gazelle Makki is namelijk uitgeroepen tot winnaar AD Fietstest 2021. De Dolly bakfiets is dan weer de beste koop volgens diezelfde fietstest. Wist je trouwens dat je bij de Dolly kunt kiezen uit 10 verschillende kleuren van de bak? Zelf heb ik een rondje de Babboe Flow-E getest en ik was zeer aangenaam verrast. Dit is een driewielbakfiets met de stuureigenschappen van een gewone fiets. Bij deze fiets draai je het stuur en wielen, maar de bak niet.

Kinderwagens

Zelf ben ik nog altijd dik tevreden met onze kinderwagen/buggy van Babyzen, welke ik ontdekt heb op de beurs drie jaar geleden. Mocht je dus op zoek zijn naar een kinderwagen, dan is de Negenmaandenbeurs een leuk uitstapje om alle opties eens goed te ontdekken. Daarbij zijn er vaak leuke beursaanbiedingen en kun je de wagens ook eens een keer uitproberen. Bekijk bijvoorbeeld eens Stokke Xplory X met gouden accenten of geheel nieuwe Jimmy van Easywalker. Thule heeft natuurlijk ook kinderwagens. Een toffe nieuwe toevoeging is The Jiffle. Deze alles-in-een kinderwagen kun je van geboorte tot en met peuter leuk gebruiken. Het heeft een ingebouwd meerijdplankje (handig!) en kan omgetoverd worden tot een kleine bolderkar. Zelf werd ik er zeer enthousiast van.

Alle wagens van Joolz vind je er natuurlijk ook. Bij de stand gingen we nog in gesprek over de rolverdeling tussen ouders en hoe we een betere balans binnen je gezin kan krijgen. Want laten we eerlijk zijn: dit is gewoon belangrijk. Net als een sociaal netwerk om je heen hebben. Ze zeggen niet voor niets “It takes a village”. In het MattieCafé hoorden wij daarom meer over MattieClick en ook jij kunt gratis binnen 5 stappen jouw sociale kring in kaart brengen. En onthoud: je hoeft het niet alleen te doen.

Bye bye plastic

Wat mij positief opviel is dat veel bedrijven hard bezig zijn met duurzaamheid. Zo vind je er plasticvrije deo van Happy Earth en de prachtige Bobike One Eco fietsstoel, waarin 30% gerecycled materiaal is verwerkt in de buitenschaal, waardoor een unieke zitting ontstaat. Wist je trouwens dat er in een standaard pak billendoekjes qua plastic twee pet-flessen inzit? Naïf heeft daarom nu plasticvrije billendoekjes ontwikkeld. Een andere optie om je plastic babyafval drastisch te verminderen zijn wasbare bollendoeken en/of luiers. Die en/of is trouwens bewust, want alle beetjes helpen natuurlijk. Of zoals Nappy’s zou zeggen: part-time wasbaar is ook oké. Als je echter die super mooie printjes zie van de wasbare luiers, dan wil je die allemaal hebben! Best jammer eigenlijk dat je voor volledig wasbaar er maar 24 nodig hebt. Overigens ben ik al tijden zeer tevreden met de luiers van Pampers. Zelf gebruik ik de Harmonie lijn met katoenen vezels. Maar ik kan natuurlijk best overgaan naar een meer hybride methode.

Samen (babyvoeding) eten

Iets wat mij momenteel veel bezighoud is babyvoeding. Lara is nu 6 maanden en de oefenhapjes-fase is voorbij. Ze gaat dus steeds meer ‘bijvoeding’ eten en straks net als haar grote broer met de pot mee eten. Momenteel maak ik nog veel vers, maar dat kost a) tijd, en b) heel smaakvol is het niet. Bof ik even dat ik Mama Deli en Bella’s Kruidentuin heb ontdekt op de beurs. Bij Mama Deli heb ik lekker geproefd van het eten, want babyvoeding kan blijkbaar ook gewoon super lekker en smaakvol zijn. De kruiden van Bella’s Kruidentuin zijn dan weer ideaal als ik wel vers kook voor mijn kindjes. De kruiden bevatten namelijk geen zout, toegevoegde suikers of e-nummers.

Daarna stopten we nog even bij De Kleine Keuken. Mijn zoon en ik zijn namelijk verslaafd aan de pindakaas van De Kleine Keuken. Sterker nog: ik lus helemaal geen andere pindakaas! En ze hebben nu ook mini-crackers en andere gezonden koekjes. Perfect dus om te proberen terwijl je luister naar hun interessant podcasts.

Één van die podcasts gaat over het voorkomen van voedsel allergie. In deze podcast geeft Laurie Lancee, mede oprichtster van stichting Vini Mini, je concrete handvaten en tips die mega nuttig zijn. Zij staat trouwens ook op de beurs, dus stop ook zeker bij Vini Mini voor meer info hierover. Zelf heb ik een starters pakketje en ga ik komende week beginnen met het introduceren van pinda in het dieet van Lara. Toch best spannend.

Voor de kleine

Nog spannender vind ik dat Lara nu met 6 maanden omrolt van haar rug naar buik. Sinds een paar dagen rolt ze ook om in bed. Dan ligt ze dus op haar buik en ze kan nog niet terugrollen. ‘Gelukkig’ huilt ze nu snel, omdat ze weer terug wil liggen dan. Oh, en ze trapt ook nog haar deken nu los en trekt deze dan over haar gezicht. Kortom, ik vind het ’s nachts toch best eng. Ik ben daarom erg benieuwd naar het Nunki lakentje van Fedde&Kees. Ik heb hier goede verhalen over gehoord en het is tevens een veilige alternatieve manier van inbakeren. Ideaal dus als je niet meer mag inbakeren of natuurlijk gewoon al vanaf dag één. Binnenkort komt het ledikantje bij ons op de kamer en dan ga ik het direct proberen.

Naast beddengoed, zoals bovenstaand lakentje, kun je op de Negenmaandenbeurs ook veel leuke shops en kledingmerkjes vinden. Lara draagt tegenwoordig veel van Quapi Newborn. Daarnaast ontdekte ik LEVV Newborn. Dit merkjes kennen fijne kleuren, zachte prints en de kleding is gemaakt van (Fairtrade) biologisch katoen.

Stop en shop verder bij Hey Mama Lou. Hier vind je duurzame producten voor moeder en kind, waaronder die super schattige wollen bodywarmers. De ‘Mama Lou’ achter de winkel is verder groot fan van dragen – ik zelf trouwens ook – en daarom is er altijd een draagconsulent of iemand met veel ervaring aanwezig. Dus mocht je gaan dragen: dan vind je hier niet alleen prachtige geweven doeken, maar ook offline en online advies.

Voor Jake scoorde ik nog een paar borden bij Mepal met korting en een drinkbeker voor Lara. Mepal kwaliteit is gewoon super en gaat jaren mee, dus daar ben ik altijd blij mee. Extra blij werd ik dit keer van de samenwerking met Little Dutch. Wist je trouwens dat het merk Little Dutch begon met een lamp? Nu heb ik denk ik bijna heel hun speelgoedcollectie in huis. Dat komt natuurlijk door de mooie zachte kleurtinten. Dit keer heb ik weer een gratis washandje gescoord door mij in te schrijven voor de nieuwsbrief. Het washandje van drie jaar terug is nog steeds mijn favoriet en blijft zo zacht aanvoelen. Echt een aanrader!

Nog een aanrader zijn de producten van Weleda. Bij mijn zoon is de Weleda billenbalsem de enige zalf die helpt bij luieruitslag. De shampoo & douchecrème is heel handig, omdat het maar één tube is voor onder de douche of om mee te nemen op reis. Stiekem gebruik ik dan wel weer de body lotion van Naïf erna. Niet vertellen hoor!

Een nieuw merk is Yumi Yay. De naam staat voor you + me = yay. Hoe leuk verzonnen is dat! Hun nachtlampjes zijn echt super schattig en gemaakt om samen herinneringen te maken. Je krijgt twee diertjes in een verpakking en deze kun je afwisselen. De diertjes hebben ook hun eigen voorleesboekjes en zijn gemaakt van siliconen materiaal. Je kleintje kan er dus gerust op sabbelen. Ze zijn daarbij ook nog eens stijlvol voor de interieurliefhebber, zoals moi.

Verder vind je op de Negenmaandenbeurs divers speelgoed, zoals ook de speelkits van Finn’s ToyBox, draagzakken, zoals de betaalbare optie van Dooky, inspiratie bij Babypark en de geweldige babyflesjes van Hegen.

Voor mama

Voor mezelf ben ik helemaal blij met de ontdekking van Yummygums. Ik kan namelijk geen pillen slikken en zij maken gewoon (mommy) vitamines als snoepjes! En ze smaken een stuk lekkerder dan de vitaminesnoepjes voor kinderen (ja, die koop ik normaal voor mezelf). Ze hebben ook speciale vitamines voor haar, huid en nagels. Geloof mij, dat ga je nodig hebben na de bevalling. Je haar valt dan uit. Dat is echt niet normaal! Zelf heb ik gewoon twee kale inhammen.

Vind jij trouwens die 10 druppels van de vitamine D3 zo vervelend? Bij Yummygums heeft de vitamine D3 en K2 gewoon een pipetje dat direct de juiste dosering geeft. Zelf heb ik iets soortgelijks in huis, maar dat moest toen helemaal uit Duitsland komen.

Bij Naïf vind je verder een fijne mamalijn en Weleda heeft een heerlijke zwangerschapsolie voor je groeiende buik. Beide ook leuk om cadeau te doen aan een mama in spe.

Benieuwd naar de ontdekkingen en tips van de andere mama’s en papa’s van de bloggerstour? Kijk dan op hun blogs voor het verslag: 

All Lovely Things
De Mamagids
Favoriete Plekje
Kidshoekje
Liefsmarielle.nl
Lodiblogt
Mama’s Liefste
MeerVanMir
Papa’s wereld
PassieVrouwen
Peggy Kegel
Thuisleven 
ToddleCake
Tipsvoormama

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.