Warschau: Naar een museum

Each product we feature has been independently selected and reviewed by our editorial team. If you make a purchase using the links included, we may earn commission.

SHARE:

In Warschau vind je zo’n 60 musea! Op mijn laatste dag in deze stad wilde ik dus zeker graag één van de vele musea bezoeken. Ook mocht een vodka proeverijtje natuurlijk niet ontbreken. Oh, en wil je nog een woordje Pools leren? Kijk dan ook zeker mijn nieuwe vlog over mijn derde dag in Warschau.

Mijn laatste dag in Warschau

Aangezien we nog maar een halve dag over hadden in Warschau, had ik enorm veel zin om naar één of twee (of drie) van de 60 musea te gaan. Samen met mijn vader (oké vooral voor mijn vader) gingen we eerst richting het Warschau Opstand Museum. In dit museum is een groot deel van de oorlog tentoongesteld, met als blikvanger de Liberator replica. Toen we daar aankwamen was het museum echter dicht. Balen!

Bij het Warschau Opstand Museum (Muzeum Powstania Warszawskiego)

Daarna gingen we met de tram naar het POLIN museum. Ook echt gaaf om te bezoeken! Maar jammer genoeg ook dicht. Dikke pech had ik dus, want blijkbaar zijn ongeveer alle musea op een dinsdag dicht in Warschau. Daar ging mijn museum dag..

Het hyper moderne museum POLIN

Dan maar gewoon lekker rondwandelen in de parken en genieten van een frisse limonade op een van de pleinen. En hoe gaaf is dat kunstwerk met die gevleugelde paarden! Gelukkig heeft Warschau naast musea nog veel meer te bieden.

Kleurrijke Pegasus bij Plac Krasinkich

“When in Poland, do like the Polisch.” Dus ik sloot mijn stedentrip af met een vodka proeverij. Wist je dat je wel tientallen smaken vodka kunt krijgen hier? Ik ging uiteindelijk voor een kersen en frambozen vodka. Na zdrowie!

Vodka proeverij in Warschau
Vodka proeverij in Warschau

En toen moesten we alweer gaan (en stapte ik een beetje teut het vliegtuig in). Warschau je was verrassend mooi!

Welk museum wil jij graag nog zien in Warschau?

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

related posts

Leave A Reply

Your email address will not be published.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.