Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Warschau: Naar een museum

Posted on 2 min leestijd 350 views

In Warschau vind je zo’n 60 musea! Op mijn laatste dag in deze stad wilde ik dus zeker graag één van de vele musea bezoeken. Ook mocht een vodka proeverijtje natuurlijk niet ontbreken. Oh, en wil je nog een woordje Pools leren? Kijk dan ook zeker mijn nieuwe vlog over mijn derde dag in Warschau.

Mijn laatste dag in Warschau

Aangezien we nog maar een halve dag over hadden in Warschau, had ik enorm veel zin om naar één of twee (of drie) van de 60 musea te gaan. Samen met mijn vader (oké vooral voor mijn vader) gingen we eerst richting het Warschau Opstand Museum. In dit museum is een groot deel van de oorlog tentoongesteld, met als blikvanger de Liberator replica. Toen we daar aankwamen was het museum echter dicht. Balen!

Bij het Warschau Opstand Museum (Muzeum Powstania Warszawskiego)

Daarna gingen we met de tram naar het POLIN museum. Ook echt gaaf om te bezoeken! Maar jammer genoeg ook dicht. Dikke pech had ik dus, want blijkbaar zijn ongeveer alle musea op een dinsdag dicht in Warschau. Daar ging mijn museum dag..

Het hyper moderne museum POLIN

Dan maar gewoon lekker rondwandelen in de parken en genieten van een frisse limonade op een van de pleinen. En hoe gaaf is dat kunstwerk met die gevleugelde paarden! Gelukkig heeft Warschau naast musea nog veel meer te bieden.

Kleurrijke Pegasus bij Plac Krasinkich

“When in Poland, do like the Polisch.” Dus ik sloot mijn stedentrip af met een vodka proeverij. Wist je dat je wel tientallen smaken vodka kunt krijgen hier? Ik ging uiteindelijk voor een kersen en frambozen vodka. Na zdrowie!

Vodka proeverij in Warschau
Vodka proeverij in Warschau

En toen moesten we alweer gaan (en stapte ik een beetje teut het vliegtuig in). Warschau je was verrassend mooi!

Welk museum wil jij graag nog zien in Warschau?

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Warschau: De Getto
Warschau: Naar een museum