Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Mini makeover van de hal

De hal. Het is het eerste stukje van je huis dat je ziet en moet je een warm welkom bieden. Zelf kwam ik de laatste tijd niet graag thuis in onze hal. Ik vond onze hal maar saai. Tijd voor een mini makeover! Ik ging aan de slag met een nieuw kleurtje en behang. Nu is de hal een echte binnenkomer.

Herinneren jullie onze grijze hal nog? Toen we zo’n drie jaar terug de hal verbouwd hadden, vond ik dat grijs een heel goed idee. Toevallig is momenteel de two-tone muur een echte interieurtrend. Toch was ik het grijs beu en wilde ik graag iets anders. Na de makeover is de hal een echte eyecather geworden met een stoer industrieel tintje.

Een zwarte hal

Omdat ik stiekem verliefd ben op stalen deuren – en geen budget had om er eentje te kopen – besloot ik om de deur naar de woonkamer zwart te verven. En waarom zou ik dan niet direct hele hal zwart verven? Nu denk je misschien dat dit een dikke no no is in een kleine ruimte. Een kleine donkere hal is echter juist een mooie ruimte om donker te verven. Het zwart accentueert het donker en je oog wordt getrokken naar het licht. Daarbij verstopt de donkere kleur alle andere donkere elementen in de gang. Je creëer dus juist een optisch meer ruimte. Kijk maar eens naar de mooie donkere hal van Interior Junkie Elisah Jacobs.

Zwart-wit print

Boven de lambrisering wilde ik graag een print of structuur. Op een vrije ochtend ging ik daarvoor inspiratie op doen in de bouwmarkt. Eerst twijfelde ik nog tussen een kleur of juist zwart-wit. Bij de behangafdeling heb ik diverse staaltjes meegenomen en thuis in de hal tegen de muur bekeken.

Bij de zwarte lambrisering in de hal past natuurlijk een zwart-wit behangetje. Uit de staaltjes koos mijn vriend het behang Palm van Vtwonen. Op dit vliesbehang pronkt een patroon met palmbomen. Eerder kon je hier al een sneak peak van zien in mijn behang tutorial.

Extra opbergruimte

Onze hal is echt heel small en klein. Voorheen struikelden wij hier over schoenen en moesten we de berg jassen een beetje opzij duwen om bij de voordeur te komen. Extra opbergruimte stond dus hoog op mijn wensenlijstje voor deze makeover. Plek hebben we er alleen niet echt voor. Ik kocht daarvoor twee grote manden bij JYSK om handschoenen en sjaals in te gooien. Deze plaatste ik op een plank boven de deur. Bij IKEA vond ik verder twee ondiepe schoenenkastjes, die precies past tussen de deur van de meterkast en het doorkijkje naar de woonkamer. Alleen de voordeur kan niet meer helemaal open, maar dat is een kleinigheidje.

Een beetje kleur

Als laatste heb ik de voordeur aan de binnenkant groen geverfd om toch nog een beetje kleur toe te voegen. Tevreden ben ik nog niet helemaal met de kleur, maar dat is voor later.

De hal makeover: voor & na

En dan nu waar het in deze blog allemaal om draait, de voor & na foto’s van de makeover van onze hal!

Wat vinden jullie van het eindresultaat en welke kleur zouden jullie de voordeur schilderen?

Kosten makeover hal

Benieuwd hoe veel zo’n makeover van de hal kost? Zelf waren we iets meer kwijt dan ik van te voren dacht. Dit kwam vooral doordat de lak niet goed pakte op de lambrisering en omdat de gemengde verf van de bouwmarkt geel uitviel. Dit zorgde er voor dat ik dik 50 euro meer heb moeten besteden aan deze makeover.

Voor de totale makeover was ik € 180,45 kwijt. Hieronder zie je alle kosten op een rij.

  • Behang Vtwonen Palm tree kostte € 25,99 per rol. Ik had precies genoeg aan twee rollen en kreeg 20% korting. = € 41,60
  • Verf Flexa Mooi Makkelijk in de kleur Mooi zwart was in de aanbieding voor € 23,24 per pak. Ik had er uiteindelijk drie nodig in totaal = € 69,92
  • Mand DANTE van JYSK waren € 10 per stuk = € 20
  • Mengverf bouwmarkt in Kaki groen kostte € 12,99
  • Mengverf bouwmarkt, maar dan in de kleur Cryptisch was opnieuw € 12,99
  • Schoenenopberger TRONES van de IKEA kostte € 22,95 voor twee.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox