Massaal aan de marsala

Posted on 2 min leestijd 569 views

Vorig keer vertelde ik jullie alles over de nieuwe interieurkleuren voor 2018. Maar er is nog één kleurtje waar ik graag wat extra aandacht aan schenk: de kleur Marsala. Want mark-my-words ook dit jaar gaan we allemaal massaal aan de marsala!

De kleur marsala

De eerste keer dat ik over deze kleur hoorde, dacht ik “marsala, wat voor kleur is marsala?”. Het blijkt dus een mooie dieprode kleur te zijn, die vernoemd is naar de gelijknamige Italiaanse wijn. Yes, VINO! Geen wonder dat ik ondertussen dol verliefd ben geworden op deze zachte bordeaux rode kleur.

Marsala als trendkleur

Misschien heb je de kleur marsala zelf ook al gespot (bijvoorbeeld in de Flexa app), of weet je nog dat Pantone deze kleur uitriep tot kleur van het jaar 2015. Dit seizoen spot ik echter weer veel bordeauxrode woonaccessoires en meubels. En logisch ook! De kleur is immers perfect te combineren met andere trendkleuren, zoals de Heart Wood, groen en bruintinten.

Marsala combineren

Marsala is een donkere aardetint dat neigt naar een beetje een roestig rood met een vleugje paars. Hierdoor is de kleur heel warm en goed te combineren met allerlei kleuren. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke tinten, zoals taupe, of juist harde kleuren, zoals zwart. Maar ook in combinatie met gelijke kleurtinten als roze en paars is echt prachtig! Kies daarbij voor een echte statement met marsala kleurige stoelen of juist voor een subtiel accent met een kussentje of pot in de kleur marsala.

Marsala in het interieur

Natuurlijk is een wand in de kleur marsala helemaal te gek! Maar ik snap dat je niet misschien niet gelijk een hele muur wilt schilderen. Gelukkig kun je echt hele leuke woonaccessoires, meubels en kekke spulletjes vinden in de kleur marsala. Zelf heb ik al een mooie pot gehaald bij de Intratuin, met natuurlijk een leuk boompje erin 🙂 In de shop kun je nog meer mooie woonspullen vinden die perfect passen bij deze kleur.

 

Check de shop voor meer mooie woonspullen

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.